Ugrás a cikkhez
Reklám

Szomorú eseménynek nevezte Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár kedd este a "katolikus" Írországban múlt héten rendezett népszavazás eredményét, amely legalizálta a homokos "házasságot".

Egy Rómában rendezett nemzetközi gazdasági találkozón az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a referendum kimenetele nemcsak a keresztény elveket tekintve jelent vereséget, hanem "az emberiség veresége".

A Ferenc pápa után a Vatikán második emberének számító Parolin bíboros Diarmuid Martin a dublini érsek szavait idézve kijelentette: az egyháznak tudomásul kell vennie a valóságot. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a család az egyház számára továbbra is "központot jelent, és mindent meg kell tennünk a család védelme, gondozása és szorgalmazása érdekében, mivel az emberiség jövőjét képviseli".

Felszólalásában a vatikáni diplomáciát vezető Pietro Parolin kitért a Franciaország által még januárban szentszéki nagykövetnek jelölt Laurent Stefanini ügyére is, akinek akkreditációjára a Szentszék még nem mondott igent. A francia fél szerint azért, mivel Stefanini ferde hajlamú. Parolin bíboros úgy fogalmazott, párbeszéd folyik a Vatikán és Párizs között, és reméli, hogy megoldás születik.

Közben Matteo Renzi olasz kormányfő bejelentette, hogy az olasz kormány is napirendre tűzi a kérdést, és a saját nemükhöz vonzódók közötti élettársi kapcsolatok törvényes elfogadásáról júliusban kezdődik el a vita az olasz parlamentben.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából