Ugrás a cikkhez

2021. október 16-án este egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, ennek során - előállítás céljából - egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről. A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte. A rendőr a 49 éves férfit magától ismét ellökte és a karját megragadva próbálta megbilincselni.

Az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést észlelő és azt megakadályozni szándékozó szintén ittas 24 éves férfi a presszó kapujánál ekkor hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát. A rendőr az idősebb férfit elengedve hirtelen megfordult, és a fiatalabb férfival szemben elvezető fogást alkalmazva egy jelenlévő polgárőr segítségével megbilincselte.

Az őrizetben lévő elkövetők gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint a – többszörösen – büntetett előéletű idősebb férfi és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfi letartóztatása nem mellőzhető. A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványa ellenére nem rendelt el személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést. A döntéssel szemben az ügyész fellebbezett - közölte honlapján az ügyészség.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából