Ugrás a cikkhez
Reklám

Életveszélyesen megfenyegette a mentőst a kisvárdai bíróságon egy cigány - annak a rejtett erőforrásnak az ügyét tárgyalták, aki, miután egy mentős ellátta, megütötte őt még 2018 májusában. ​A tárgyalást vezető bírónő, Kapiné dr. Farkas Gyöngyi rutinjának és türelmének volt köszönhető, hogy a tárgyalás nem torkollott verekedésbe. Az ügy sértettjének a vádlott azt ígérte, hogy a föld alá teszi - írja a Frissmédia.




2018 májusában Tuzsérra kaptak riasztást a záhonyi mentősök. Egy sérült cigányt kellett ellátniuk, akit egyébként egy verekedésben hagytak helyben (igen helyesen tették - a szerk.). A vádirat szerint a cigány 2018. május 24-én sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, ezért mentőt hívtak hozzá. Miután a kiérkező mentőápoló a mentőautóban ellátta a sérülését, kinyitotta a gépjármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait. Eközben a vádlott az autóból az utcán lévőkkel hangosan veszekedni kezdett, majd felugrott a vizsgálószékből, és a mentőápolót ököllel többször megütötte a vállán, arcán, orrán. A mentős bántalmazását a jelenlévők közbelépése után hagyta csak abba.

A mentőápoló - aki 19 éve menti az emberek életét – orrcsonttörést szenvedett, elmondása szerint nem kizárt, hogy maradandó egészségkárosodása van, bár ezt a kirendelt orvosszakértő nem erősítette meg. Mindenesetre azóta légzési problémái vannak.

A 2019 szeptemberében megtartott előkészítő ülésen a cigány nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, emiatt a Kisvárdai Járásbíróságnak bizonyítási eljárást kellett lefolytatnia. Mivel az előkészítő ülés nem hozott eredményt, a procedúra átment tárgyalásba, és meghallgatták a sértettet és a vádlottat, majd a bíró igazságügyi szakértőt rendelt ki.

A szerdai tárgyaláson a Kisvárdai Járásbíróságon a vádlotton és a sértetten kívül tanúk meghallgatására is sor került volna, csakhogy a vádlott begyógyszerezett, vélelmezhetően ittas állapotban jelent meg a bíróságon, a lábán alig tudott megállni. A bíróság ezért arra az álláspontra jutott, hogy a vádlott állapota miatt nem tartható meg a tárgyalás, azt elhalasztotta áprilisra.

A vádlott ekkor elkezdte fenyegetni a mentőápolót, mivel szerinte nem ő, hanem a mentőápoló ütötte meg, és kétségbe vonta a mentős sérülését is. A verbális fenyegetést majdhogynem fizikai támadás követte, de ekkor a sértett és a tanúk elhagyták a tárgyalótermet, így önmagával viaskodott a vádlott. Saját elmondása szerint a tárgyalás előtt több fajta gyógyszert vett be, amelyekre alkoholt is fogyasztott.




Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a cigánybűnöző egy másik mai tárgyalásán már meg sem jelent. Itt lopás miatt kellene felelnie. Ebben az ügyben a vád szerint egy mobiltelefont lopott el, majd azt a rokonának eladta. Bár itt a kár megtérült, a büntetőeljárást le kell folytatni, ami talán problémamentesebb lesz, ha az erőforrás pénteken bevonul a börtönbe. Ugyanis még 2019. november 21-én a Kisvárdai Járásbíróság testi sértés bűntettének kísérlete miatt – mint különös visszaesőt - 80 nap elzárás büntetésre ítélte, amelynek letöltését 2020. február 21-én kell megkezdenie.

A mostani ügyében egyébként akár 5 évet is kaphat, hiszen közfeladatot ellátó személyt bántalmazott, akiket viszont a törvény kiemelten véd.

Videón a jelenet, a cigány "ellenfelei" védtelen nők, bár kétségtelen, hogy volt lélekjelenléte a bírónőnek:





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából