Ugrás a cikkhez
Reklám

Váltságdíjat kérnek a megtalált kutyákért Sepsiszentgyörgyön - írja a Transidex.ro portálra hivatkozva az Index. A riportban több olyan állattartó is megszólal, akinek rejtélyes körülmények között tűnt el a kutyája, hogy később a sepsiszentgyörgyi Őrkő cigánynegyedben bukkanjanak fel.



A Transindex illusztrációja

Megszólalt:

A portál megkereste Ruzsa Pált, az Amenkha Roma Egyesület elnökét, akinek a szervezete a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalát és más szervezeteket "segít a roma közösséggel való kapcsolattartásban".

Megdöbbenésükre kiderült, hogy ő maga foglalkozik a kutyák "megtalálásával" és visszaszolgáltatásával.

Visszautasította a vádakat, és azt mondta, hogy

ő csak segíteni szeretné a sepsiszentgyörgyieket, hogy minél hamarabb megtalálják az elveszett állataikat, ezért ha hír érkezik egy eltűnt kutyáról, akkor ő elmegy megkeresni az állatot.

A kérdésre, hogy miért kér akár több száz lejt egy megtalált állatért, azt mondta, hogy

nem a rossz szándék vezérli, hanem azért kér pénzt, mert az állatok tartási költségeit fedezni kell.

Ruzsa azt is cáfolta, hogy a háziállatok gazdáira a kutya átvételekor a tömeggel akarnának nyomást gyakorolni. Szerinte az állattartók félreértették a körülményeket, mert nem ismerik a "roma" közösség tagjait, messze elkerülik az Őrkőt, és általában csak akkor szembesülnek az ottani mélyszegénységgel, amikor az állataikért jönnek.

Kapcsolódó: Még hogy nincs igényük a magaskultúrára: roma polgártársunk találkozása a filharmonikusokkal





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából