Ugrás a cikkhez
Reklám

Ilyen nincs: Libajnai Gordon, a véreskezű libatolvaj elfogadta a tót nagykövetség meghívását, hogy a szlotákokkal együtt ünnepelje meg a viccállam nemzeti ünnepét és a haderő napját. Röhejes, lefordítom közérthetőbb nyelvre: a Magyar Köztársaság senki által meg nem választott miniszterelnöke részt vesz annak az állam haderejének ünnepnapján, ahol egy jelenleg is kormánytényező párt elnöke azzal fenyegetett meg minket, hogy tankokkal rohanja le Budapestet! Ez körülbelül olyan, mintha az afganisztáni tálibokat hívnának vendégségbe az amcsi nagykövet, néhány nappal azelőtt, hogy nekiállnának lebombázni az országukat, de már azután, hogy Bush többször is nyíltan megfenyegette őket. Ön szerint a tálibok elfogadnának egy ilyen meghívást?

Itt a Balkánon azonban nem tálibok laknak, ami egyfelől szerencse, másfelől meg átok, mert a hasonlóan életképtelen helyzeteket a vérünkbe ivódott közönnyel szemléljük. Idézzük a Kormányszóvivői Iroda tájékoztató levelét:

„A miniszterelnök a pénteki eseményen való részvételével is jelezni kívánja, Magyarország tiszteletben tartja és nagyra értékeli Szlovákia államiságát és a szlovák nép hagyományait, a szlovák nemzet és a magyar nemzet történelmi kapcsolatát. ” Medgyessy a Kempinski szállodában koccintott a románok nemzeti ünnepén – amikor Erdély tőlünk való elszakítását ünneplik – az akkori román miniszterelnökkel, ma Libajnai még arcátlanabbul, a magyarellenes tót terror idején bratyizik a szlotákokkal és ilyen undorító magyarázatot fűz hozzá. Akkor, 2002 december elsején, alig tucatnyian tiltakoztunk a Kempinski előtt. Kíváncsi vagyok, ezen gyalázat ellen hányan fogunk tüntetni?

(MNO korrigálva)



Friss hírek az elmúlt 24 órából