Ugrás a cikkhez
Reklám

A 2006 és 2010 közötti összes kormányellenes tüntetésen részt vettem.

A mostani híradásokat elnézve, azoknak, akik ma „ÁVH”-t, diktatúrát, jogellenességet kiáltanak, fogalmuk nincs arról, hogy az akkori tüntetések során miken mentek keresztül az emberek, miközben a most utcára vonulgató liberális csürhe tagjai jókat nevetgéltek (ha éppen nem gyerekek voltak még sokan közülük akkoriban), amikor valakit bántalmaztak és/vagy bevittek a Gyorskocsiba, a Szalai vagy éppen az Aradi utcába.

Bár - őszintén szólva - nem sajnálnám őket, de mégsem kívánom nekik, hogy őket is ítéljék el futószalagon, vagy elszenvedjék a rendőrök „túlkapásait”, mert amit akkor igazságtalannak tartottam, most is annak tartom. (Egyébként a rendőröket se tudom sajnálni, mert ezek ugyanazok, csak „kispajtás” sapkában, nem droidruhában vannak.) Viszont azt elfelejtik a mostani utcára vonulók, hogy óriási a különbség, mert a rendőrök nem kapnak politikai felsőbb utasítást, hogy kiket vigyenek be név szerint, és hogy verjék szét a tüntetőket.

2009-ben már 3 éve nyeltük a könnygázt, tűrtük az állandó vegzálást (igazoltatások, falhoz csapkodások, oszlatások stb.), számtalanszor végignéztük, ahogy egy-egy barátunkat elhurcolták mindenféle különösebb ok nélkül. Nekem 3 évig sikerült úgymond „megúsznom”, hogy bevigyenek, pedig addigra már nem sok olyan ember vett részt a tüntetéseken, akik ellen ne lett volna folyamatban valamilyen büntetőeljárás különösebb ok nélkül. Aztán 2009. március 15-én, amikor az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Március 15. térről brutális módon elhurcolták Budaházy Györgyöt, csak megkérdeztem, miért viszik el őt, amire egy Szekeres Tibor nevű droidruhába öltözött rendőr alezredes hátralökött, pedig hozzá sem értem, majd engem is hasonlóan brutálisan elhurcoltak.

A hatóságokat nem érdekelte, hogy tonfával fejbe vágtak, miközben behúztak a sorfal mögé (pedig tanúm is volt rá, és a halántékomnál is látszott rendesen a nyoma), aztán alaposan megtapostak, a tarkómon térdeltek, miközben a kezeimet hátrabilincselték, mégis megszüntették a rendőrök ellen indult eljárást, és én lettem „hivatalos személy elleni erőszak” címén 50 nap közmunkára elítélve 2010 novemberében.




Azóta jogerősen is kimondták, hogy Budaházyt minden ok nélkül, törvénysértően hurcolták el akkor provokatív módon a rendőrök és érthető volt a reakciója, hogy ellenállt! Ebből logikusan annak kellene következnie, hogy az ellene irányuló intézkedést látó szimpatizánsok reakciója is érthető volt. Vagyis az aznap, ebből az okból született ítéleteket semmissé kellene tenni!

De nem a saját ügyem az érdekes, mert sokan nagyobb büntetéseket kaptak hasonló dolgokért. Vannak, akik ellen a mai napig folyik a büntetőeljárás, vannak, akik letöltendő börtönbüntetést kaptak, vannak, akik felfüggesztett börtönbüntetést, és vannak, akiknek nemrég összesen 125 év fegyházat osztott ki a bíróság, mert a Gyurcsány-kormány kreált egy „terrorpert” a politikai ellenállókkal szemben.

Most pedig ez a liberális csürhe vinnyog, amiért beviszik 1-2 aktivistájukat, mert a rendőröket dobálják. De ez még nem is lenne gond, mert mindenkinek joga van a nemtetszését kifejezni, de 2006-ot is rossz színben tüntetik fel, hogy a saját irhájukat mentsék! A mai napig az az egy érvük van, hogy a „balhét” kerestük. Ha a „balhét” kerestük volna, szerintetek most nem lennénk ott, ostobák? Teljesen más volt tartalmilag és minőségileg is az a korszak, az akkor nem egy Soros-fiókák általi CEU elleni tüntetéssorozat volt. Nem bántam meg semmit, nem is fogok, megtörni nem tudtak, nem is fognak soha! De akkor is felháborító az, hogy ami akkor bűn volt, most nem az.

A Fidesznek is ideje lenne már elgondolkodni azon, hogy nem csak az volt az áldozat a Gyurcsány-, Bajnai-ellenes tüntetések résztvevői közül, aki nem csinált semmit (mégis elítélték), mert nem azoknak köszönhetik a mostani 2/3-ot, hanem azoknak, akiket nem sikerült megfélemlíteni 2006. október 23-án, és utána is kimentek az utcára. Van, akiket semmivel sem lehetett eltántorítani a kitűzött céltól, se vízágyúkkal, se gumilövedékkel, se azonosítószám nélküli rohamrendőrökkel, se lovasrohamokkal, se veréssel, se kardlapozással, hogy csak az ellenünk indított nagyobb támadássorozatokat vegyem alapul az akkori rendőri vezetők és a kormány részéről. És mégsem jut eszébe a Fidesznek, hogy a régi ügyeket is semmissé tegye, illetve amnesztiát adjon azoknak, akik tágabb értelemben véve értük is tüntettek, hogy a Gyurcsány-Bajnai rezsim eltakarodjon végre.

Ha összefogunk, együtt talán sikerülni fog, hogy a magyarok igazságérzetének helyreállítása érdekében amnesztia szülessen a 2006 és 2010 közötti időszak politikai ellenállóinak ügyeiben!

Szabadságot a hazafiaknak!

Lencsi

(a Gyurcsány-Bajnai rezsim volt politikai meghurcoltja)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából