Ugrás a cikkhez
Reklám

Sopronban cigánybűnözés nincs...

...a sajtóban publikálva. És „nem folyik semmilyen betelepítés sem”, úgyhogy az alábbi eset igazából csak fikció, sőt valószínűleg csak álmodtam az egészet.




Nevezzük a főszereplőt egyszerűen csak Bácsinak. Ült az udvaron kedvenc botjára támaszkodva, a szokásos karosszékében nejével és a család barátnőjével hármasban, mialatt egy - fogalmazzunk úgy, hogy nem tősgyökeres - rejtett erőforrás túl szépnek és szabályosnak találta a ház ereszcsatornáját, így némi lábmunkával kicsit átformálta saját „ízlésének” megfelelően. Egyszerűen felfoghatatlan, miért volt erre szükség, nem tudom elképzelni sem, milyen indíttatásból születnek ezeknél a mélyigénytelen véglényeknél az efféle gondolatok.

Természetesen a szobrászkodás hatalmas robajjal járt, az otthoniak egyből fölkapták a fejüket. Bácsi nyilván nagyon meglepődött, (sajnos) le sem tette botját, hanem kirohant a kapun és pálcájával a tönkretett csatornára mutatva számon kérte az illetőt. Az visszafordult és kitépte Bácsi kezéből a botot, aztán nagy erővel lesújtott a fejére, ami természetesen erősen vérezni kezdett. Balog úr kedvence, látván, hogy nagy bajt csinált, futásnak eredt. Bácsiék vendégének segélykiáltásaira kijött egy, a szomszédban vendégeskedő fiatalember, illetve megállt egy autós is. A szomszéd zokniban (!) és Bácsiék vendége is az erőforrás után eredt, közben utóbbi próbálta futás közben értesíteni a rendőrséget. Egy közeli panzióban már a rendőrök fogták el a tettest, aki addigra átöltözött, mintha aludt volna. Közben az autós Bácsival maradt és hívta a mentőket. Istennek hála, az ijedtség nagyobb volt, bár erősen vérzett a feje, nem volt komoly.

Bácsiéhoz hasonló történetekre sajnos lassan már fel sem kapjuk a fejünket, beépülnek a mindennapjainkba. De nem is ez a legnagyobb gond, kicsit nézzük nagyobb távlatokban a dolgokat!

Kiderült, hogy állítólag ennek a Kazincbarcikáról Sopronba beilleszkedni vágyó familiárisan hiperpigmentáltnak egy születési anyakönyvi kivonaton kívül gyakorlatilag semmi más papírja nincs. Állítólag nem az első ügye (mily meglepő), így talán hosszabb ideig tartják el a sitten a mi pénzünkből. Bár ha kint van, akkor is rajtunk élősködik, plusz még segélyezi az állam az adónkból, és még lop, rabol, rongál is. Egyébként azóta természetesen a tárgyalásig újra kint rontja a levegőt, sőt önvédelemre hivatkozik és mindent tagad. Igen, teljesen logikus, hogy összerúgok egy csatornát, aztán megvédem magam az idős agresszív bácsitól, aztán miután magatehetetlen, elfutok! Hogyne! Sőt, a rasszista csatornát is a csúnya fajgyűlölő öreg tette tönkre a sétapálcájával! Normális ember, ha leszerel egy támadót, kihívja és megvárja a rendőrséget, nemhogy elmenekül! Még csak az hiányzik, hogy Bácsit hurcolják meg!

Szóval itt tart Sopron, mely város 3-4 éve még a béke szigete volt, elvétve lehetett hallani 1-2 betörésről, rablásról pedig szinte soha. Most drasztikusan megemelkedett ezek száma, pedig polgármester urunk erősen igyekszik ezeket eltussol(tat)ni. Úgy hallani, hogy kiadta a helyi újságnak (Kisalföld), hogy nem hozhatnak le erőforrás-bűnözős cikkeket. Érthető is, mert ő volt az, aki elintézte, hogy szülővárosom drasztikus ütemben elinduljon a lejtőn a káosz, bűnözés és az igénytelenség felé. Volt ugyanis egy az aktuális Quaestor-ügyhöz hasonló (Globex Holding-) bukás, mely általi veszteség javarészt az akkori MSZP-s vezetésnek köszönhető, az azt követő fideszes pedig nem kérte ezt megfelelően számon, sőt gyanítom, hogy részt vettek az elsimításában. Hasonló a forgatókönyv, mint a mostani sztoriban, csak az nem kapott ekkora nyilvánosságot. Akkor a város komoly adósságra tett szert, melyet most állítólag elengedett az állam annak fejében, ha Sopron befogad pár száz Kanadából kiebrudalt, beilleszkedni vágyó családot.

Ennek a levét isszuk most. De a téma természetesen tabu, betelepítés nincs, a bűnözési statisztikák pedig folyamatosan javulnak. Biztosan az új Audi TT járőrkocsinak köszönhetően. Azaz túl paranoiásak lettünk, és emiatt csökkent számottevően a biztonságérzetünk még fényes nappal is. A Kisalföld pedig mivel nem ír ilyeneket, a probléma nem is létezik. Bácsi hívta a szerkesztőséget, mert úgy gondolta, az ilyet publikálni kell. Az újságíró terelt, majd visszahívást ígért. Természetesen ennyiben maradtak. Gondolom félti az állását.

Végül térjünk vissza kicsit a bácsihoz. Ami melegséggel tölti el szívemet az az, hogy két idegen is szó nélkül a segítségére sietett a család barátnőjén felül, ő utóbbi egyébként nem kifejezetten sportos alkat és 50 fölött jár, de gondolkodás nélkül mindent megtett, amit tudott. A többiek pedig nem mentek tovább, mondván, hogy „hagyom, nehogy még nekem is bajom legyen belőle”, hanem önzetlenül segítettek. A kalapom megemelem mindhármuk előtt, és büszkeséggel tölt el, hogy vannak még ilyen emberek Sopronban. Ugyanúgy, mint 1277-ben vagy 1921-ben. Az ősi jóslat szerint vár még egy harmadik próbatétel a soproniakra, lehet, hogy 2015-ben lesz az. Nálunk még talán nem késő megregulázni ezeket a retkeket, csak össze kell fognunk úgy, ahogy ezt anno őseink tették. Segítsünk egymáson, együtt erősek vagyunk! Hallottam, hogy őrjáratok szerveződnek, valami már elindult!

Egy soproni születésű „nem cigány magyar”

Kapcsolódó: Balog legfrissebb nyelvújítása: mostantól mi vagyunk a "nem cigány magyarok"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából