Pénteken az UEFA fegyelmi bizottsága végre meghozta a döntését az október 11-i botrányos román-magyar Eb-selejtezőn történtekről. A rasszizmus elleni békeharcosok döntését olvasva szerintem nem a meccs volt botrányos...

Nézzük sorjában! A mérkőzés ugyebár Bukarestben volt. A lelátókon 45 ezer román, és 3 ezer magyar.

A románok elkezdték dobálni a mieinket, amit a magyarok annak rendje és módja szerint viszonoztak. A 90 perc alatt román oldalról folyamatosan görögtüzeket gyújtottak, és zúgott a "Ki a magyarokkal az országból!" rigmus. A mieink válaszul "cigányoztak". A himnuszunk alatt 45 ezer szőröstalpú kancsó fütyült, de úgy, hogy a tv-n keresztül sem lehetett mást hallani, csak a primitív gyalázkodást.  Az UEFA szerint csak a magyarok voltak rasszisták. De nézzük tovább!




Az sem került be az ellenőri jelentésbe, hogy a házigazdák megdobálták Király Gábort, a kispadunkat, és a meccs végén a látásra is veszélyes lézerrel világítottak a magyar portás szemébe. A magyarok a meccs elején 20-an megkergettek néhány románt, még a hazaik 90 percen keresztül hol egymással, hol a biztonsági szolgálattal verekedtek. Az igazság bajnokai szerint a két cselekedet egyazon kategóriába sorolható.

Az UEFA döntése értelmében a többszörösen visszaeső románoknak 32 ezer euró, míg az MLSZ-nek 30 ezer euró büntetést kell befizetniük. Mindkét szövetségnek a soron következő hazai meccsein 2500-2500 fővel kevesebb szurkolót szabad csak beengedniük. Az MLSZ-nek bónuszként még a magyar szurkolók okozta károkat /amit lehet, hogy a románok okoztak/ is törlesztenie kell.




Durván ennyi az UEFA arcpirító döntése. Mondhatni várható volt. A gond nem is ez, hanem, hogy a magyar szurkolókat képviselő MLSZ természetesen nem áll ki a magyarok mellett, talán még meg is köszönik az UEFA büntetését.

Sokan biztos emlékeznek, hogy 2012-ben a Puskás Stadionban pár ezer érdeklődő előtt rendeztek egy barátságos edzőmeccset /aminek amúgy semmi értelme nem volt, mindenki tudta, hogy előbb-utóbb csak gondunk lesz belőle/, amin 200 magyar kifütyülte a vendég himnuszt, és néhányszor zsidóellenes rigmusokat skandált.  Az UEFA döntése értelmében a következő hazai meccsünket /micsoda véletlen, pont a románok elleni vb-selejtezőt/ zárt kapuk előtt kellett megrendezni.

Jaaaaa. Hát akkor Izrael volt az "áldozat", most meg "csak a magyarok" - mondhatták a különböző rasszizmus elleni, és emberjogi szervezetek.

Hol itt az igazság? Akkor ki az igazi rasszista?

Magyar Harcos