Ugrás a cikkhez
Reklám

Dobrev Klárának van egyedül államigazgatási tapasztalata, ez vitathatatlan, valamint szakértelme jogászként és közgazdászként is magáért beszél, nagy párttámogatás és erős nemzetközi háló áll mögötte - mondta Gyurcsány az Egyenes beszédben.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy neki, mint a DK elnökének, a jelöltje Dobrev Klára, nem azért, mert Karácsony Gergely képességeit kétségbe vonná, hanem mert szerinte Dobrev a legjobb jelölt.

Szerinte világos a helyzet: a Fidesz oldalán a "gyurcsányozás" a saját táboruknak szól, nem az ellenzéknek. Ugyanis az ellenzéki szavazók oldalán nincs Gyurcsány-kérdés, hanem Orbán-kérdés van. Azért csinálja ezt a Fidesz,mert a másik oldalon pedig Orbán-kérdés nincs, hanem Gyurcsány van. A Fidesz szavazók körében minden rossz forrása az Európai Unió, Gyurcsány és Soros - vélte a DK elnöke.

Végtelenül korrekt, bizalmat teremtő tárgyalások vannak a 6 párt között. Eljutott odáig az ellenzék, hogy mindaz, amivel bélyegezte őt a Fidesz, az lepereg róla - jelentette ki Gyurcsány.

Arra a kérdésre, hogy Dobrev Klára miben jobb, mint a többi ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Gyurcsány közölte, hogy egyedül neki van államigazgatási tapasztalata. Ő már csak tudja, hogy egy ország kormányzásához erre komoly szükség van. Dobrev szakértelme közgazdászként-jogászként nem vitatható, nagy párt támogatottsága van mögötte, rendkívüli nagy nemzetközi támogatottsága, és "drámaian széles" nyelvtudása van.

Az előválasztási várható eredmények kapcsán kijelentette, hogy nem lehet tudni, hogy a résztvevőknek mi lesz a preferenciájuk. Valaki nyerni fog, de "mindegy ki, mert akkora az Orbán-ellenes hangulat, hogy bárki le tudja váltani a miniszterelnök-jelöltek közül". De arra a kérdésre, hogy ki tudna a legjobban kormányozni, szerinte Dobrev Klára a válasz.

Gyurcsány szerint a közös miniszterelnök-jelöltnek egyszerre kell kompromisszumkésznek, és nagyon keménynek lennie, és erre Dobrev alkalmas, hiszen érti ezt. Azt is kijelentette, hogy őket a személyükben nem zavarják a fideszes támadások, lejáratások.

A DK elnökét az izgatja, hogy egy reménybeli új kormány hogyan tudja majd jól igazgatni az országot, ezért a párton belül egy szakmai csoport dolgozik azon, hogy milyen tanácsokat tudna adni a jövőbeli miniszterelnöknek. A kampány kapcsán Gyurcsány kijelentette, hogy őt nem érdeklik más emberek hálószobatitkai, a korrupciós visszaélések viszont igen, abban kemények lesznek.

(atv nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából