Ugrás a cikkhez
Reklám

A tatai Cseke-tó partján tartózkodó ittas állapotban lévő vádlotthoz 2018. június 20-én este epilepsziás tünetei miatt mentőt hívtak. A mentőápoló sértett a vádlottat a helyszínen ellátta, megállapította, hogy kórházi ellátásra szorul, ezért őt hordágyon a betegszállító autóban elhelyezve, biztonsági övvel a hordágyhoz rögzítve elindultak.

Vértesszőlősnél jártak az autóval, amikor a vádlott kikapcsolta a biztonsági övét, majd az ágyról felállva nekiesett az ajtón lévő ablakburkolatnak, a jármű oldalsó tolóajtaját menet közben kinyitotta, amit a gépkocsi vezetője észlelt és megállt az autóval. A vádlott az úttestre ugrott, miközben a sértettet szidta. A vezetőülés hátsó oldalán helyet foglaló mentőápoló sértett a vádlott karját megpróbálta kezével lefogni, és a vádlottat a további agresszív fellépésében megakadályozni. A vádlott a sértett alkarját, fejét, száját dulakodás közben megütötte, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott.

A Tatabányai Járásbíróságon 2020. február 18-án megtartott tárgyaláson a férfit a bíróság 1 év 10 hónap - 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, azt a vádlott tudomásul vette, az ügyész azonban 3 nap gondolkodási időt tartott fenn - közölték a bíróság honlapján.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából