Ugrás a cikkhez
Reklám

A Mi Hazánk Mozgalom az illegális bevándorlás mellett korlátozná a legális bevándorlást, illetve a külföldiek ingatlanvásárlását is – közölte a párt új fővárosi elnöke pénteken Budapesten.




Nagy Attila (Gaudi-Nagy Tamás testvére - a szerk.) a XII. kerületi Turul-emlékműnél megtartott sajtótájékoztatón példaként említette, hogy van olyan XIII. kerületi háztömb, amelynél már a névtáblákon szereplő nevek 30 százaléka külföldi csengésű. Szükségesnek tartja a letelepedési engedélyek kiadásának felülvizsgálatát – mondta. Hozzátette, a Mi Hazánk minden törvényes eszköz felhasználásával meg akarja akadályozni egyes ellenzéki vezetésű önkormányzatok azon tervét, hogy a Budapest Pride ideje alatt kitűzzék a szivárványos zászlót a polgármesteri hivatalokra. Ezt a családok elleni nyílt hadüzenetnek tekintik.

A teniszedzőként dolgozó politikus arról is szólt: arra kérik a kiemelkedő csapatsportok szakszövetségeit, hogy korlátozzák a külföldi csapatjátékosok számát.

Novák Előd, a párt alelnöke azt mondta, a közérdek sérelmére hivatkozva szükséges korlátozni a legális bevándorlást. Ezzel kapcsolatban Simon Peresz korábbi izraeli kormányfőt idézte, aki azt mondta, hogy az izraeliek felvásárolják Magyarországot.

Kitért arra is: a Mi Hazánk kész újjászervezni a XII. kerületi emlékmű megóvása érdekében a turulvédő akciócsoportot, miután Pokorni Zoltán, a Hegyvidék fideszes polgármestere kilátásba helyezte az ősi nemzeti szimbólum eltávolítását. Ha kell, élőlánccal is megvédik a polgármesteri önkénnyel szemben az emlékművet – fogalmazott.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Nagy Zsolt, a párt XIII. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje egy nap alatt összegyűjtötte és elsőként leadta a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást az időközi önkormányzati választásra.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából