Ugrás a cikkhez
Reklám



A hitetleneknek videóval is dokumentáljuk
A hazai szoclib cselédsajtó és a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának cinkos hallgatása közepette egy tekintélyes izraeli héber nyelvű napilap ismét, ezúttal videóval is megerősítette Simon Peresz azon korábbi kijelentését, miszerint izraeliek fölvásárolják Magyarországot. Csintalannak pedig – ha van vér a pucájában – a tények láttán és ígéretéhez híven el kell költenie a cipőjét.

A Máárív című izraeli héber nyelvű napilap volt az, amelyből Magyarországon először értesültünk Simon Peresz – Magyarország izraeli fölvásárlásáról szóló – botrányos beszédéről. Amint azt 2007. október 12-én első ízben a Nemzeti Hírhálón, majd másutt is közzétettük, az izraeli államelnök 2007. október 10-én a tel-avivi Hilton szállóban egy kereskedelmi összejövetelen nevetve, hencegve kijelentette: mára az izraeli gazdaság olyan hatalmas eredményeket ért el, hogy izraeliek többek között fölvásárolják Magyarországot. A fölvásárolt országok sorában megemlítette még Lengyelországot, Romániát, illetve Manhattan szigetét.

Hazudozó hazai sajtó

A nem mindennapi hírt az általában magyargyűlölő, rasszista, szoclib szellemiségű hazai sajtó agyonhallgatta. A Magyar Nemzet viszont – a zsurnalisztikai etikát arcul csapva – nyolcvan százalékban betű szerinti hűséggel, forrásként önmagát megjelölve közölte le a mi hírünket és fordításunkat (Ezúttal persze annyi baj legyen, csak terjedjen az igazság - a szerk.). De megszólalt Shiri Zsuzsa, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda jeruzsálemi tudósítója – ezúttal a HVG-ben –, és magyar embereket leantiszemitázva, a megsértett nemzeti önérzetünkön gúnyolódva igyekezett tompítani, sőt Ájelet Frisst, Simon Peresz szóvivőjét megkérdezve egyenesen letagadni az izraeli államelnök ominózus kijelentését. A Magyar Rádió tudósítója szerint Ájelet Friss ezt mondta: „Három éve dolgozik Peresszel, de hasonló szavakat még soha nem halott tőle.” Magyarán: az elnöki szóvivő hazudott, és egyben meghazudtolta a két tekintélyes héber nyelvű napilap, a Máárív és a Jediot Áháronot általunk ismertetett tudósításait, illetve Izrael budapesti nagykövetségének a szóvivőjét, aki szintén kénytelen volt elismerni, hogy Peresz valóban Magyarország fölvásárlásáról beszélt.

Bizonyíték szóban, képben és hangban

S mit ad Isten, a Máárív október 22-ei száma ismét Peresz Magyarországgal kapcsolatos kijelentésével foglalkozik, s az alábbi videón is megerősíti a korábbi beszámolóink igaz voltát.

 

S most figyeljen jól Csintalan Sándor! A fenti videón Simon Peresz Magyarországgal kapcsolatban ugyan nem túl irodalmi héberséggel, de pontosan a következőt mondja: „Olyan kis ország részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk.”

A Máárív leírva is megismétli Peresz botrányos kijelentését, de a lap írójának volt annyi stílusérzéke, hogy az államelnöknek a videón elhangzott szavait héberről héberre fordította, de ez semmit nem változtat a lényegen: „A gazdasági helyzet Izraelben kitűnő. Fölvásároljuk Manhattant, Romániát, Magyarországot és Lengyelországot, s mindez köszönhető az izraeliek tehetségének és az összeköttetéseinknek.”

Az izraeli olvasók írják

A Máárív Simon Peresz megnyilatkozásával foglalkozó újabb cikkére nagyon sok izraeli olvasói észrevétel érkezett, s meg kell állapítanunk, hogy az izraeliek pontosan megértették azt, amit Csintalan Sándor, a jelenlegi hazai ellenzék, a cselédsajtó és a budapesti kormány nem képes, vagy nem hajlandó megérteni: az izraeli államelnök egyértelműen a világ egyes országainak, így például hazánk fölvásárlásáról beszélt. Nézzünk egy-két izraeli olvasói levelet:

A 80 év feletti elnökünk a múltbeli eredményei után úgy látszik, manapság már nem nagyon tud uralkodni a nyelvén, s a cselekedeteiről meg ne is beszéljünk. A mostani szégyenletes megnyilatkozása sajnos valószínűleg nem az utolsó. (Uriél, Közép-Izrael)

Mekkora idióta! (Aláírás nélkül)

Peresz úr! B 12 vitaminhiánya van? (Hanna)

Peresz most felfedte az igazi arcát. Olyan ő, mint a neonácik, akik hasonló megnyilatkozásokat tesznek. (Aláírás nélkül)

Az elnökünk megbotlott, úgy látszik, hogy a kora miatt... (Menáhem, Herzlia)

Ez történik, ha egy 84 éves szenilis elnököt választunk. (Oren)

A buta jobboldali olvasók (az izraeli jobboldaliakról van szó – H. J. megj.) most rágalmazzák Pereszt, pedig az államelnök semmit nem mond ok és szándék nélkül. (Realista)

Peresz, ez az ostoba olyan nagy követ dobott a kútba, amelyet száz bölcs sem lesz képes kiemelni onnan. Valóságos aranybánya ez a mondás az antiszemiták számára, s ennek az ostoba embernek a megnyilatkozását több nemzedéken át fogják idézni. (…) (Ávi Ecvador)

Zavarodott aggastyán. Törvényben kellene korlátozni a magasbeosztású állami vezetők legfelsőbb életkorát, hogy ne hozzanak szégyent az országra. (Aláírás nélkül)

Peresz pontosan azt mondta, amit az antiszemiták mindig is állítottak: A zsidók uralják az egész világot. S ha nem így van, akkor miért mondja ezt Peresz is? De ha mégis így van, akkor milyen jogon panaszkodunk az antiszemitákra? (…) Hogyan lehetséges az, hogy az összes üldöztetés, a holokauszt után a zsidók ennyire nem veszik figyelembe az ellenük irányuló gyűlölet kiváltó okait? Valaki talán megmagyarázná nekem azt, hogy például az angoloknak, a franciáknak, az olaszoknak, a hottentottáknak s az ördög tudja, még kiknek, miért nincs akkora késztetésük a világuralomra, mint a zsidóknak? (Icik, Tel-Aviv)

Mit akartok? Amit Peresz kimondott, az csak egy vékonyka szelete a valóságnak. (Bétár mozgalom, Budapest)

Peresz mondjon le! Nem hiányoznak nekünk itthon és külföldön egy öregember szerencsétlen megnyilatkozásai okozta bonyodalmak. (Aláírás nélkül)

Ostoba elnökünk van. (Zehává)

„Élet és halál múlik a szavakon” (Példabeszédek könyve 18/21 – H. J. megj.) Mennyivel egyszerűbb lenne most a helyzetünk, ha Peresz azt mondta volna, hogy vásárolunk Magyarországon, és nem azt, hogy fölvásároljuk Magyarországot. Csakhogy az előbbi változatot az izraeli büszkeség nem engedte mondatni vele. (Peéri)

(…) Azt hiszitek, hogy a gójok megtűrik majd a Pereszhez hasonló balos zsidókat, s egyáltalán minden zsidót, ezeknek az ostobáknak a fecsegése, hencegése és dölyfössége miatt? (Aláírás nélkül)

Aki Pereszt támadja, és nem a magyar rasszistákat, az egy nulla, szánalmas, gyáva, nem cionista és diaszpóra szellemiségű alak. (Aláírás nélkül)

Jó étvágyat, Sanyikám!

Csintalan Sándor, mint emlékezetes, a Hír TV-ben egy betelefonálós műsorban valakinek azt mondta, hogy a Hősök terén megeszi a cipőjét (a magyarul jól tudók ilyenkor azért kalapot szoktak mondani...), ha Peresz tényleg Magyarország fölvásárlásáról beszélt. De miután közzétettük az első, majd a második héber nyelvű írásos bizonyítékot is, sőt az izraeli nagykövetség is beismerte, a mi Sándorunk úgy módosította nyilvános étkezési szándékát, hogy csak akkor hajlandó asztalhoz ülni, ha neki Peresz ezt személyesen mondja.

Nos, nem hisszük, hogy a világ fölvásárlásáról álmodó Simon Peresznek lenne ideje Csintalan Sándorral társalogni. Elég bizonyíték a mostani írásunkhoz mellékelt, s az izraeli Máárív által közzétett videó. Egyébként, habár szegény ember vagyok, de Csintalan Sándor Hősök terei lakomájához szívesen hozzájárulok bobai termésű csípős paprikával és egy liter Ság hegyi rizlinggel. De a cipőmet nem adom.

Hering József

Kapcsolódó cikkeink:
- Csintalan nem eszi meg
- Ostoba Csintalan licitál: nem csak cipőt eszik, hanem kasztráltatja is magát
- Simon Peresz szóvivője nem emlékezik
- Üzenet az izraeli nagykövetség szóvivőjének
- A zsidó nagykövetség elismerte: valóban hazánk felvásárlásáról beszélt Peresz
- A legnagyobb példányszámú izraeli lap is megerősítette: fölvásárolják hazánkat
- Csintalan megígérte: megeszi a cipőjét a Hősök terén. Vajon tényleg meg(t)eszi?
- A Strabag Nemzet nem hisz Izrael elnökének
- Az izraeli elnök kimondta, amit már tudunk: felvásárolják Magyarországot



Friss hírek az elmúlt 24 órából