Ugrás a cikkhez
Reklám

Ugyan a Magyar Torna Szövetség visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból a botrányokba keveredett Borkai Zsolt volt MOB-elnököt, a volt olimpiai bajnok, jelenlegi győri polgármester életjáradékának sorsáról a MOB nem nyilatkozott, és az Index konkrét kérdésére is azt válaszolta: "Az olimpiai járadékkal összefüggő minden feladatot a sportpolitikáért felelős miniszter lát el."

Ezért a lap a sportügyekért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumához, konkrétan Szabó Tünde államtitkárhoz fordult a Borkai szöuli aranyérme után járó 324 ezer forintos életjáradék sorsának kérdésében, illetve azzal kapcsolatban, hogy a minisztérium mi alapján mérlegelheti a folyósítás megvonását.

Az Emmi a törvény betűjéhez terelte őket, ugyanis válaszában leszögezte:

A sportról szóló 2004. évi I. törvény világosan, objektív tényezők mentén szabályozza az olimpiai járadékra vonatkozó érdemtelenséget.

Azaz

Ez lényegében azt jelenti (bár az Emmi explicite nem mondta ki), hogy amíg Borkai ügyei nem lépnek túl a feljelentéseken, addig a polgármester élvezheti az életjáradékot.

A Párbeszéd és a Jobbik egyébként egyaránt törvényjavaslatban akarják módosítani az olimpiai életjáradék odaítélésének szabályát, hogy az „arra méltatlanná vált“ olimpikonoktól is meg lehessen vonni az összeg folyósítását.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából