Ugrás a cikkhez
Reklám

Szeptemberben megújulva tér vissza a Judafest: az őszi zsidó ünnepek jegyében egy hétvégére a budapesti VII. kerület számos helyszíne telik meg művészi alkotásokkal, játékokkal, gasztronómiával, sétákkal és installációkkal.

A Judafest Közösségi Fesztivált a Klauzál téren és környékén rendezik meg szeptember 20. és 22. között – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, péntektől vasárnapig új arcát mutatja a történelmi zsidónegyed: a Judafest keretein belül új, Klauzál téri centrummal, számos jól vagy eddig kevésbé ismert helyszín még több programján vehetnek részt az érdeklődők.Nem Tel-Aviv, Judapest!

A fesztiválon többek között koncertekkel, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat. A programok között szerepel slam poetry-est Závada Péterrel és Ratkóczi Hubával, közös főzés Fűszeres Eszterrel, hóra táncház, zsidó szervezetek bemutatkozása és közösségi koncert a Klauzál téren.

A legtöbb programon a részvétel ingyenes, néhány eseményen pedig előzetes regisztráció mellett jelképes árú belépőjeggyel lehet részt venni.

A Judafest Közösségi Fesztivál részletes programja augusztus végétől elérhető többek között a főszervező Bálint Ház oldalán és a fesztivál oldalán.

A Judafest Közösségi Fesztivál az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány támogatásával jön létre.

(MTI)

Néhány korábbi hír a szervezők tevékenységéről:

- Zsidó pénzek aknamunkára: a külföldről támogatott belföldi felforgatók esettanulmánya

- "Egy fontos magyar zsidótól kell elköszönnünk" - így búcsúzik Vajnától a Mazsihisz

- Buzifesztivál és "ökumenikus istentisztelet"

- Elie Wiesel emlékiratai nagyítóval: így hazudik a "szavahihető szemtanú" (VII., befejező rész)

- Nem könnyű féleszű félzsidónak lenni

- Világcsalás-Mauthausen! — szenzációs bűnügyi nyomozás egy magyartól, 1958-ból!

- Zsidókat, cigókat, buzikat, komcsikat, prostikat támogat a "Nemzeti Kulturális" Alapprogram

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából