Ugrás a cikkhez
Reklám

A Blikk szerint "O." Szilveszter a gyilkosság előtt egy élő videóban bejelentette, mit tervez. Noha garázdaság miatt már keresték a rendőrök, a Facebookon kürtölte világgá, végezni akar H. Ernővel. Korábban a Bors megírta, egy polgári koncerten ezt meg is tette, de nem sokkal előtte tízperces élő adást indított a Facebookon, és arra buzdított mindenkit, osszák meg a felvételt:

Minél többen nézzétek, hogy eljusson a címzetthez. Itt van augusztus 20., megyek, mint a vihar. Be akarom fogni az én kutyámat.



"O." Szilveszter

A videóban későbbi áldozatát név szerint is megfenyegette.

Addig nem nyugszom, amíg a véredet nem látom.



"H." Ernő

A férfi képeket is közzétett, amiket később letörölt, de volt, aki képernyőfotót készített. Az egyiken ez a felirat volt:

Augusztus 18-20. Ott fogsz megdögleni Polgáron.




Egy helybéli a Blikknek azt mondta, sokan tudtak a videóról, de nem történt semmi, senki nem próbálta megakadályozni a vérontást. A megölt férfi csak pár napja volt itthon, augusztus 10-én érkezett haza németországi munkahelyéről.

(24.hu nyomán)

Frissítés: íme a videós fenyegetőzés - visszatérő kutyázós motívummal

Persze alaposan kitakarva, nehogy szegény gyilkosnak rosszul essen, hogy bemutatják azt, amit amúgy is a nyilvánosságnak szánt...

5-15 év...

A Debreceni Törvényszék közleménye az ügyről:

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2019. augusztus 22-én emberölés bűntette miatt indult eljárásban az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. szeptember 22-ig elrendelte O. Sz. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. augusztus 19-én 21 óra 20 perc körül Polgáron, a főtéren megrendezett koncert közben előzetes szóváltás nélkül odalépett a sértetthez, akire ráugrott, majd mindketten a földre estek. Dulakodás közben a gyanúsított a kezében lévő késsel a sértettet többször megszúrta. A sértett további bántalmazását a közelben tartózkodó, a rendezvény biztosítását ellátó rendőrök akadályozták meg, akik a férfit a helyszínen elfogták.



Ezt a kést használta (fotó: Police.hu)

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. A gyanúsított részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettségére is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

Továbbá a bíróság álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső gyanúsított vonatkozásában megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban résztvevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. A nyomozási bíró enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére lehetőséget nem látott.

A végzés végleges.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából