Ugrás a cikkhez
Reklám

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné.



Tisztújítás után 2018. május 12-én (fotó: Mónus Márton/MTI)

A képviselő azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy nem kívánt független képviselőként dolgozni, nehogy "a látszattevékenységet, vagy destrukciót folytatókkal" bárki is egy platformba sorolhassa.

"Az Országgyűlésből történő távozásom március 21-i bejelentésével is egyértelműsíteni kívánom, hogy számomra elfogadhatatlan a vörösterror szellemiségének, továbbá Kádár-Apró-Dögei örökségének felélesztése a hazai közéletben" – áll Hegedűs Lorántné közleményében.

Hegedűs Lorántné háromszor jutott a parlamentbe a Jobbik országos listájáról. Kilépéséig a párt alelnöke is volt. Távozását bejelentő közleményében azt írta: áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségbe került eddigi pártjával, "posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás" ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével.

Frissítés: valaki hazudik

Vagy Hegedűsné, vagy a Jobbik pártigazgatója.

Szabó Gábor ugyanis ebben a videóban az alábbiakat nyilatkozza róla (18:40-től):

Nagyon jó vele a kapcsolatunk most is. Rendkívül sajnálom [hogy "elhagyta" a Jobbikot], de úgy látom, hogy a továbbiakban is számíthatunk a segítségére.

És valóban számíthatnak egymás segítségére. Portálunk úgy tudja, Hegedűsné továbbra is bejár a Képviselői Irodaházba, munkát végez a pártnak ("civil szakma"), rendszeresen találkozik és jó kapcsolatot ápol azokkal, akikkel nem szeretné, hogy egy platformra sorolják...

Korábban írtuk: 

- Hegedűsné kivette a részét a Jobbik eltérítéséből, de a megsemmisülést már kívülről nézi tovább

- Toroczkai: nem veszünk már át senkit a Jobbik-frakcióból; Dúró: Hegedűsné túl sokáig asszisztált





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából