Ugrás a cikkhez
Reklám

A Mi Hazánk Mozgalmat támadó Facebook-oldalon a párt bútorainak eltulajdonításával tervezte megvádolni Dúró Dórát a Jobbik kreatív stábja – derül ki a csoport Magyar Hírlaphoz került levelezéséből. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke a lapnak úgy reagált: hazug vádról van szó.

A Jobbik „kreatív stábjának” belső levelezése azt bizonyítja, hogy a csoportban a Mi Hazánk Mozgalom lejáratását tervezték. A tagok között van a közelmúltban a parlamenti mandátumáról elvileg lemondott Szávay István testvére is, aki korábban Dúró Dóra bizottsági elnöki kabinetfőnöke volt. A beszélgetés egyik szereplője egy képet csatolt leveléhez, ami Dúró Dórát, Novák Elődöt és egy harmadik személyt ábrázol egy háromrészes bőr ülőgarnitúrán ülve. Azt írta: „A mellékelt képből lehetne a Mi Tanyánkra egy képet csinálni, hogy nemcsak mandátum-, hanem ülőgarnitúra-tolvajok. A képen látható bútorokat ugyanis effektíve ellopták a frakciótól.”




A „Mi Tanyánk Mozgalom” egyébként egy Facebook-oldal, amely rendszeresen a Mi Hazánk Mozgalmat gúnyoló tartalmakat oszt meg a közösségi oldalon.

A Jobbik kreatív csoportjának egy másik tagja a levelezésben jelezte, hogy a képet továbbítja „Lázár Zolinak” (vélhetően a Jobbikból a közelmúltban kilépett Szotyori Lázár Zoltánról, Vona Gábor keresztfiáról beszélt). Szávay testvére pedig azt írta: meg tudja erősíteni a dolgot, a bútorok a Kulturális Bizottság irodájában voltak, de azokat valójában a frakció vette. A „kreatív stáb” végül nem valósította meg az ötletet, mert a párt felsőbb szintjéről rájuk szóltak, hogy „ne legyen rajta pörgés”, ennek ellenére a „Mi Tanyánk” továbbra is rendszeresen jelentet meg támadó tartalmakat.

A Jobbik múlt heti sajtótájékoztatóján Szilágyi Györgytől megkérdezték, van-e köze a pártnak a Mi Tanyánk Mozgalom nevű oldalhoz. A politikus annyit mondott, nem tud róla, hogy bármilyen ráhatásuk lenne az ott megjelent tartalomra. Ezek szerint Szilágyinak a párt egyik szóvivőjeként vagy fogalma sincs, hogy a Jobbikban létezik egy lejáratásokat is tervező „kreatív kommunikációs csoport”, vagy nem mondott igazat.

„Felháborító, hogy a Jobbikban odáig mennek, hogy névtelenségbe burkolózva gyakorlatilag bűncselekménnyel tervezték megrágalmazni volt párttársukat” – reagált az esetre Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke. A politikus hozzátette, hazug vádról van szó, a bútorokat Dúró Dóra a személyes képviselői leltárában lévő felszerelésként vitte magával régi-új képviselői irodájába, a József körút 43. szám alatti helyiségbe, mely a Jobbik régi, a Mi Hazánk új irodája.

Nem ez az első eset, hogy a Jobbikban volt tagjaik lejáratását tervezték. Tavaly szeptemberben került nyilvánosságra egy hangfelvétel, amelyen Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes arról beszél, hogy milyen módon járassa le a kilépett tagokat.

A hét végén tartotta egyébként a Mi Hazánk évértékelő és programadó nagygyűlését, ahol Toroczkai úgy fogalmazott: a balliberális tömbhöz tartozik a pillangóból hernyóvá változott Jobbik, a pártok Hegedűs hadnagya, amely idáig példátlan árulást hajtott végre.

Portálunkhoz is eljutott a szóban forgó levélváltás, íme:










Korábban írtuk: Hangfelvétel leplezi le a kilépési hullámról folytatott jobbikos hazudozást - "Hát ezt egyikünk sem hiszi el!"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából