Ugrás a cikkhez
Reklám

Magyarország kormányának Facebook-oldalán az 1943-as doni áttörés évfordulós napján, január 12-én reggel megjelent egy rövid, a második világháborús doni katasztrófa elesett, fogságba esett és megsebesült magyar hőseire, s egyáltalán a harcok poklában helytállt magyar honvédek emlékének tiszteletére fölhívó bejegyzés. Csakhogy ez sokaknak nem tetszett Izraelben, a környező országokban, valamint a Magyarországon élő oroszoknak és a tősgyökeres hazai komcsiknak. A nácizó-antiszemitázó-fasisztázó olvasói kommentek között sok a nevét, vagy inkább álnevét cirill betűkkel aláíró személy, akik közül többen a legváltozatosabb háborús bűncselekmények elkövetésével is vádolják a második magyar hadsereg katonáit.



Elesett hősök rögtönzött sírkeresztjei a Don-kanyarban

Izraelben (ahol csak 1948-49-ben több mint egymillió palesztint űztek el falvaikból, városaikból) sokaknak nem tetszett a magyar katonák hősiességére, egyébként visszafogottan, de tisztességesen emlékező budapesti kormányzati bejegyzés. Már másnap, január 13-án napvilágot láttak az ilyenkor szokásos mocskolódások, fasisztázások, nácizások, s a mai magyarság elleni gyalázkodások.

Tudomásunk szerint magasabb izraeli politikai körökből nem reagáltak a doni áttörés évfordulóján napvilágot látott kormányzati emlékeztetőre, de ennek az is lehet az oka, hogy a Netanjáhu-kormány a V4-es országok február 19-i jeruzsálemi (!) ülése előtt nem kíván ujjat húzni Budapesttel.

A roter.net című izraeli hírportál fórumán egy Alex Bendersky nevű izraeli író, újságíró, költő és műfordító „Kármel-hegyi Alex” álnéven írt bejegyzést a budapesti kormánynak a Don-kanyarban hősiesen harcoló katonáinkra emlékező Fb-bejegyzéséről. Bendersky világhálós blogger Izraelben, ismert cionista propagandista, aki a palesztinok és a német templomosok által fölépített földközi-tengerparti Haifa városában lakik (innen a „Kármel-hegyi „ álnév – H. J.).

Előbb idézzük a magyar kormány január 12-i Fb-bejegyzését:

A fentebb már említett roter.net izraeli hírportálon Alex Bendersky a magyar kormány Fb-bejegyzésének héber és magyar nyelvű ismertetése után ezt írja:

A vita tárgyát képező posztban a magyar kormány arra szólít föl, hogy emlékezzenek azon magyar katonák hőstetteire, akik a második világháborúban a náci Németországgal vállvetve harcoltak a Szovjetunió ellen. (Jellegzetes zsidó hazugság, mert a budapesti kormány ilyen megszövegezésben nyilvánvalóan nem nyilatkozott meg – H. J.) A kormányzati posztban az is olvasható, hogy 120 ezer magyar katona sérült meg (a kormányzati emlékeztetőben ez áll: „120 ezer katonát veszítettünk, sokan fogságba estek – H. J.), amikor a Szovjetunió hadserege megtámadta őket a Don folyó körzetében. Hősiességükre emlékezni kell.

Meg kell jegyeznünk, hogy a Don folyó a Szovjetunió területén volt, ahová Magyarország behatolt Németországgal és Romániával együtt. Továbbá emlékeztetnünk kell még a magyar katonák által a zsidó és az orosz polgári lakosság körében végrehajtott rettenetes mészárlásokra.



Alex Bendersky, a magyarokat kárhoztató izraeli bloger

Most pedig nézzük, miképpen vélekednek a kormány bejegyzéséről „Isten ajándékai” Izraelben. Csak néhány véleményt közlünk a sok közül:

Ezek az emberiség szennyei (mármint a magyarok – H. J.). Egy normális országban holnap reggel hazaküldenék a nálunk szolgáló nagykövetet. Orbán, ez a bűzlő trágya (neve töröltessék ki az emlékezetből!) és neonáci társai a Likud „új barátai”, mert a muszlimok „ellen” vannak. Az sem számít, hogy olyanokat istenítenek, mint például Horthy Miklós, akinek zsidó vér tapad a kezéhez. (Drágaság fénye)

A félremagyarázások elkerülése végett itt a fenti komment eredeti szövege:
במדינה מתוקנת היו מחזירים מחר בבוקר את השגריר
אצלנו הזבל המצחין הזה אורבן ימח שמו ושותפיו הניאו-נאציים
הם "החברים החדשים" של הליכוד כי הם "נגד" מוסלמים
לא משנה שדם יהודים על ידיי משא הערצתם כדוגמת מיקלוש הורטי

Úgy hullottak ott (a magyar katonák a Don-kanyarban – H. J.), mint szánalmas legyecskék. Ám, még eközben sem felejtettek el antiszemitának lenni, és zsidókat gyilkolni. (Aláírás nélkül)

Soha nem feledjük a magyarok bűneit… Nem voltak jobbak a náciknál. (Lámpással kereső)

A Duna vize vörössé vált, mert a magyarok együttműködtek a nácikkal – Nevük töröltessék ki az emlékezetből! (Limor)

Mindig is antiszemiták voltak. Magyarországon nem múlt el az antiszemitizmus, talán csak mérséklődött a megváltozott körülmények miatt. Az antiszemitizmusért a világban, s Izraelben is nagyban hozzájárulnak a szélsőbaloldali zsidók, akik mindezt haszonlesésből teszik. Azt hiszik, hogy őket szeretik az antiszemiták, ám nagyot tévednek. Csak felhasználják őket, nekik így kényelmes, ám ha majd eljön az idő, az antiszemiták őket öldösik le elsőként, mert a gojok is árulóknak tekintik őket. (Jeruzsálemi)

Horthy Miklós kinyilatkoztatott antiszemita volt, Hitler szövetségese, antiszemita fajvédelmi törvényeket hozott, hallgatólagosan támogatta a több tízezer zsidót leöldöső Nyilaskeresztes Mozgalmat, és teljes mértékben közreműködött a mintegy félmillió zsidónak az auschwitzi krematóriumokba küldésében. (Aláírás nélkül)

Orbánt demokratikus úton választották meg, de ezután szétzúzta az állampolgárok szabadságjogait, bevezette a központosított hatalmat, s Magyarországot gyakorlatilag diktatúrává változtatta. Hitlert is demokratikusan választották meg, de országában lerombolta a demokratikus intézményeket, majd egyeduralomra tett szert. (Aláírás nélkül)

A Soros elleni bírálat Orbán részéről mindenekelőtt antiszemita. Soros alakja Orbán kampányában egyesen Josef Goebbels propagandájából van kiragadva. Magyarországon Orbán legtöbb támogatója Sorosban a zsidóság jelképét látja. Mert szerintük a zsidók mindenütt aknamunkát végeznek s a világot uraló pénzsóvárok. (Humanista)



Az orosz és egy „magyar” komment a kormányzati Fb-bejegyzésre

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából