Ugrás a cikkhez
Reklám

A Kalocsai Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy 35 éves bátyai férfivel szemben, aki 2018. október 7-én délután 91 éves áldozatát homokmégyi otthonában kirabolta, a rabolt pénz egy részét azonban az idős sértett kérésére visszaadta.

Alig öt nappal azt követően, hogy a Kalocsai Járásbíróság nem jogerősen börtönbüntetésre ítélte, a 35 éves bátyai férfi újabb bűncselekményt követett el: 2018. október 7-én délután a nyitott kapun bement egy homokmégyi ingatlanba azért, hogy onnan lopjon. Az ott lakó 91 éves férfi éppen a ház verandáján aludt, ezt kihasználva a vádlott bement a házba és ott értékeket keresett, de nem talált semmit. Amikor a vádlott a házból kiért, a sértett is felébredt, akivel a vádlott kezet fogott és fölé hajolt, mert észrevette áldozata zsebében a pénztárcáját.

A vádlott ki akarta venni az idős férfi zsebéből a tárcát, azonban ő megfogta a vádlott kezét, hogy megakadályozza azt. Ekkor a rabló visszanyomta a fotelbe áldozatát és erővel elvette tőle a pénztárcát, amelyből kivett 15 ezer forintot, míg a benne lévő további 2 ezer forintot és aprópénzt a tárcával együtt visszaadta. Az idős férfi nem hagyta annyiban, a már távozó támadójától megpróbálta visszaszerezni a pénzét, de a vádlott meglökte. Ekkor a sértett kérte, hogy ne vigye el az összes pénzét, mire a rabló az erőszakkal elvett készpénzből 5 ezer forintot visszaadott, és végül 10 ezer forinttal távozott a házból. A vádlottat rövidesen előállították, a rabolt pénzt lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

A büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza - közölték honlapjukon. A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából