Ugrás a cikkhez
Reklám

A kerületi ügyészség 2017 júliusában benyújtott vádirata szerint az afgán állampolgárságú vádlott – aki oltalmazottként tartózkodik Magyarországon – 2017. február 8-án, a hajnali órákban, egy budapesti XV. kerületi utógondozóban tartózkodott a szobájában két szintén afgán állampolgárságú szobatársával, akikkel szóváltásba keveredett – közölte az ügyészség.

A konfliktus során a vádlott a konyhából magához vett egy kést, amivel az egyik sértett karját és egyik ujját megvágta, valamint mindkettőjüket megütötte. Ezután megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben értesítik a rendőrséget, megveri, illetve megöli őket. A bántalmazás következtében a késsel megtámadott sértett nyolc napon túli, súlyos sérülést szenvedett.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a külföldi férfit súlyos testi sértés bűntettével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel való fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétségével vádolta, majd ez utóbbi bűncselekményt a tárgyaláson eljáró ügyész kényszerítés hatósági eljárásban bűntette kísérletére módosította.

A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben elsőfokú ítélet született; az ügy vádlottját a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság – a módosított váddal egyezően – bűnösnek mondta ki, és ezért őt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a terhelt terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása végett fellebbezett.

(HVG)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából