Ugrás a cikkhez
Reklám

Az eddigi ügyvezető igazgató és főszerkesztő, Módos Márton cége, a 881 Média Invest Kft. vásárolta meg a Spéder Zoltán korábbi bankvezér és üzletember érdekeltségébe tartozó CEMP-X Online Zrt.-től a budapesti 88,1 MHz-es frekvencián sugárzó Inforádió Kft. 100 százalékát – közölték a rádió honlapján. A tulajdonosváltás a hétfői napon lépett hatályba, a tranzakció egyéb részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A menedzsment által kivásárolt InfoRádió 2000-ben kezdte meg adását, önmagát az első és egyetlen magyarországi hírrádióként jellemzi. A fővárosban és annak 30 kilométeres körzetében fogható, a csatornát a teljes lakosság körében a Kantar Hoffmann-Mediameter kutatása alapján naponta átlagosan 120 ezren hallgatják. Módos Márton 2001 óta az InfoRádió Kft. ügyvezetője, egyben 2002 júniusa óta a hírrádió főszerkesztője is.

Az elmúlt hónapokban jelentősen zsugorodott a kormánypártok kegyéből kiesett Spéder érdekeltségébe tartozó Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) cégcsoport médiaportfóliója. A Portfolio.hu gazdasági portált szintén a menedzsment vásárolta meg, míg az Index.hu áprilisban a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) nevű szervezet tulajdonába került.

(MNO)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából