Ugrás a cikkhez
Reklám

László Attila, a MÖM országos vezetője írja:

Úgy tűnik, hogy a korábbi írásommal egy olyan folyamatot sikerült elindítani, amely az orosházi Garzonbérlők háza normális lakóinak hamarosan pozitív változást hozhat az életébe.

A viszonylag komoly médiavisszhang úgy tűnik, ebben az esetben elegendő nyomásgyakorlásnak bizonyult mind az önkormányzat, mind a rendvédelmi szervek irányába.

A héten újabb kábítószereseket fogtak le a rendőrök, kint járt a "memóriahiányos" városüzemeltetés és Orosháza városvezetése is megszólalt a kérdésben végre.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom és dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő által még decemberben felkeresett lakók elsősorban arról panaszkodtak, hogy hiába jelzik egy éve folyamatosan a problémáikat az illetékes szervek felé, azok nem tettek eddig semmit életkörülményeik javítása érdekében.




Ennek ellenére az épület vagyonkezelője, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezetője az újságíróknak elmondta, hogy eddig a lakóktól nem érkezett hozzájuk panasz, bejelentés. Majd mindezt nyomatékosítva egy környezettanulmányra (rendőri biztosítással) érkeztek ki a hét közepén, hogy alaposan meglepődjenek és elszörnyülködjenek a látottak miatt.

Eközben a város vezetése a sürgősség látszatát keltve végre megszólalt az ügyben. Bojtor István alpolgármester újságíróknak kijelentette, hogy a problémát minél hamarabb meg kell oldaniuk és dolgoznak is rajta. Elmondta, hogy a hét folyamán Dávid Zoltán polgármester már ki is adta feladatba a városüzemeltetési zrt. vezetőjének, hogy vizsgálja meg, milyen költséggel járna a portaszolgálat visszaállítása, illetve mik a feltételei annak, hogy az épület bejáratát kamerák figyeljék.

Majd folytatta azzal, hogy éppen a decemberi testületi ülésen vetődött fel, hogy újabb jogi lépéssel változtassanak a szerződéseken annak érdekében, aki nem használja megfelelően a számára bérbe adott ingatlant, azzal gyorsabban lehessen szerződést bontani. Persze azt nem mondta el, hogy ezt éppen dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő (Jobbik) indítványozta.

Egyébként az e hét csütörtökre meghirdetett rendkívüli testületi ülést váratlanul elhalasztották.

A lényegen persze mindez semmit nem változtat, vagyis egyre több reményt táplálhatnak a Garzonbérlők háza lakói, hogy hamarosan megszűnhetnek majd azok a körülmények, amelyek megkeserítették már hosszú ideje a mindennapjaikat.

Az viszont továbbra is aggasztó a jövőre nézve, hogy a hivatalos szervek csak abban az esetben hajlandóak elvégezni a kevésbé kényelmes feladataikat, amennyiben kényszerhelyzetet alakítanak ki a számukra.

Az már csak hab a tortán, hogy ha nyilvánosságra kerül a mulasztásuk, akkor még a csillagokat is lehazudják az égről.

Figyelő tekintetünket továbbra is rajtatartjuk az orosházi ”olajos szállón”!

Kapcsolódó:

- Csak a szokásos: ismét a MÖM-nek kellett beavatkozni az orosházi gettókultúra miatt

- Központilag vezényelt gettósítás: cigányok leptek el egy orosházi önkormányzati bérlakást - csak a MÖM foglalkozik a lakók bajával





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából