A rövid távra kiadható lakások jövőjéről szóló terézvárosi szavazás eredményének megfelelő szabályozást javasol a kormánynak Budapesten és akár országosan is a Fidesz fővárosi elnöke.

Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalára feltöltött videóban szombaton emlékeztetett rá, hogy "Terézváros fontos döntést hoz a napokban, ami mindannyiunkat érinthet": a Budapest VI. kerületében élők dönthetnek az Airbnb, azaz a kerületben rövid távra kiadható lakások jövőjéről.

"Vannak lakók, akiket zavar, hogy folyamatosan turisták élnek a szomszédban, a helyi turizmust viszont fellendíti a forgalom" - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: bármilyen döntést is hoznak az emberek, javasolni fogja a kormánynak, hozzon Budapesten és akár országosan is ennek megfelelő szabályozást.

"A helyi népszavazáson mindenki elmondhatja a véleményét, és nekünk, politikusoknak az a feladatunk, hogy ezt a véleményt tudomásul vegyük és képviseljük" - tette hozzá.

Kiemelte, éppen ezért figyelemmel kíséri a terézvárosi népszavazást, hiszen az nagyban befolyásolhatja a budapestiek jövőjét és kihathat az országos szabályozásra is.

(MTI)