Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy országos, reprezentatív felmérés eredményei azt mutatják, a magyar felnőtt lakosság 58 százaléka szerint Matolcsy Györgynek le kellene mondania az alapítványok körüli botrányok miatt, és csupán 16 százalék gondolja úgy, hogy nem kellene. És ez nem minden.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, május 12 és 17 között, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a Magyar Nemzeti Bank és az alapítványai körüli botrányt és korrupciógyanús ügyeket, illetve ezek nyilvánosságbeli megítélését.


Az összes vizsgált társadalmi csoport egyetért abban, hogy az ügy felháborító: leginkább az MSZP-szavazók (93 százalék) és az érettségizettek (82 százalék) gondolják így. De a Fidesz-szavazók körében is többségben vannak azok akik így látják: 46 százalék gondolja felháborítónak, 37 százalék ellenében.

Leginkább az MSZP- és a Jobbik-szavazók (80 és 65 százalék) gondolják az MNB-alapítványok körüli ügyről, hogy korrupció, de még a bizonytalan szavazók sem bizonytalanok a kérdésben (57 százalék) gondolja úgy. Egyedül a Fidesz-szavazók megosztottak, bár hajszálnyival körükben is többen vannak akik korrupciónak látják az ügyet: 32 százalék 31 ellenében.

(Portfólió)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából