Ugrás a cikkhez
Reklám

A bolsevizmus ellen és mellett

Győri Nemzeti Hírlap, 1941. július 2., eredetiben itt

A madridi diákok hetven százaléka jelentkezett a bolsevikiek ellen induló kék légióba. 500 000 kegyetlenül meggyilkolt ártatlan polgár és a polgárháborúban elesett hitvalló katona vére kiált bosszúért az égbe. A spanyol nemzet nagy tud lenni a nagy időkben ismét. Mély vallásossága, lobogó hazaszeretete viszi pompás fiait a bolsevizmus kiirtását célul kitűzött háborúba.



Spanyol kommunisták meggyalázzák a templomokat

Békés dánok, viharedzett norvégek harcolnak már a vörösök ellen. A keresztény Európa gyönyörű példáját adja annak, hogy a keresztény világnézet élő eleven valóság, s kereszténynek lenni: nemesség, mely kényszer nélkül kötelez: harcolni minden ellen, ami ellensége a kereszténységnek. A bolsevizmus elleni harcban testvérré vált Európa minden népe. Helyesebben: minden tisztességes népe.

Zsidó légió is harcol. - Itt nem a bolsevizmus ellen, nem, hanem Szíriában a francia nemzet hűséges, hős fiai ellen, a franciák ellen, kik a múltban mindig olyan humánusak voltak a zsidókkal szemben, akik a szabadkőművesnek, istentelennek, szabadelvűnek tárt karokkal nyitottak kaput. A zsidó légió az orvtámadókkal, az angolokkal tart. Hálás társaság!

A zsidók légióját végezték ki Jassyban, mert befogadták, támogatták, rejtegették és segítették az orosz bolseviki kémeket és rombolókat, maguk is elvtársak lévén...

És végül: zsidók száján terjednek újabb viccek holmi visszhangról, mely a kérdésre, hogy melyik a legkiválóbb nemzet (nacion) azt válaszolja: Cion!

Jó vicc, vigasztaló visszhang, de ez uraim nem a tihanyi visszhang, nem. Ez a dupla visszhang. Ennek a visszhangnak még lesz nagy visszhangja. Egy európai általános és titkos - cionozás!

Hamis okmánygyárat lepleztek le Lovászpatonán, mely az árja származást igazoló okmányokkal árasztotta el a külföldi zsidókat

Győri Nemzeti Hírlap, 1938. július 2., eredetiben itt

Székesfehérvár, júl. 1. MTI. A csendőrség Lovászpatona községben hamis okmánygyárat leplezett le. A hamisítást Nemes Sándor volt bankár végezte, segítő társai Glück Rezső és Reich Henrik budapesti ruhatárosok voltak. A hamisítást úgy hajtották végre, hogy eredeti keresztlevél-űrlapot szereztek, azokat kitöltötték, és hamis, megtévesztésig hű pecséttel látták el. Az így hamisított okmányokról ezután hiteles közjegyzői másolatot készítettek, az eredetit pedig megsemmisítették. Később útleveleket is kezdtek hamisítani, majd árja származás igazolására szolgáló okmányokkal látták el Németországban élő rokonaikat és ismerőseiket. Németországban feltűnt, hogy az okmányok mind Lovászpatonáról származnak. Értesítették a magyar hatóságokat, és a csendőrség így leplezte le a hamisítókat. Az okmányhamisítással kapcsolatban két egyént tartóztattak le, három szereplő szökésben van, három pedig Németországban lakik. Az ügyből kifolyólag 29 egyén ellen indult eljárás.



Friss hírek az elmúlt 24 órából