Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem túl sokaknak mond valamit az a név, hogy Fonti Krisztina. Úgy gondolta, mond valami erőset, hátha odafigyel rá valaki. No, akkor adjuk meg neki a figyelmet, és értékeljük. SZDSZ-es időket idéző mocskolódásba kezdett a fideszes önkormányzati képviselő a kitörés évfordulója kapcsán.

- Február 11-hez közeledve évek óta ezekben a napokban Budapest ostromának áldozataira emlékezünk közösen az I. és a II. kerülettel. Mint ismeretes, ilyenkor különböző szervezetek is megemlékeznek a magyar és a német csapatok második világháborús kitörési kísérletéről. Sajnos a Kitörés túrának nevezett rendezvényhez minden évben náci szimpatizánsok is csapódnak, akik ilyenkor tiltott önkényuralmi jelképekkel masíroznak végig a budai kerületeken – mindez pedig félelmet és felháborodást kelt az itt élőkben. Bennem is - írja Facebook-oldalán a hegyvidéki önkormányzati képviselő.



A hozzá hasonló liberális szellemiségű Pokorni Zoltánnal (fotó: Fonti Krisztina - Facebook)

Nos, akkor tegyük rendbe ezeket a hazugságokat.

Az úgynevezett “náci szimpatizánsok” nem csapódtak sehová, ugyanis ők voltak azok, akik 1997-ben életre hívták ezt az ünnepkört, a megemlékezést és az emléktúrát is. A hazafias szervezetek munkája nélkül a társadalom szélesebb rétegei a mai napig semmit nem tudnának erről az évfordulóról, ha ők nem karolták volna fel, és a hatósági és politikai ellenszél dacára nem szervezték volna meg évről évre a Becsület Napját. A Fideszre jellemző, hogy nemzeti témákhoz “csapódik”, mégpedig olyan módon, hogy ellopja, majd kiüresíti azokat.

De az az állítás sem felel meg a valóságnak, hogy itt az elmúlt években bárkik tiltott önkényuralmi jelképekkel vonultak volna budai kerületekben. Ilyenről szó nem volt soha! Az, hogy lakott területen kívül, az erdőben, a hegyekben a túra ellenőrzőpontjain valóban megjelentek ilyen jelképek, az a történelmi hűség kedvéért történt. Ahogy egyébként megjelentek szovjet jelképek is, sarló-kalapács például, ezek azt a célt szolgálták, hogy korhűbb legyen a hangulat, ugyanis ez egy emléktúra.

- Háborús, veszélyes időket élünk, Európa-szerte egyre több a szélsőséges megmozdulás, a polgárokat félelemben tartó akció. Ezért ma levélben fordultam Budapest rendőrkapitányához, akit arra kértem, ne engedélyezze a tiltott önkényuralmi jelképekkel történő vonulást, biztosítsa a hegyvidéki, budai polgárok nyugalmát! Budapest maradjon békés és biztonságos – tegyünk meg mindent ennek érdekében! Lépjünk fel a tiltott önkényuralmi jelképek használata ellen! - zárja a rettegést.

Annak egyébként örülnénk, ha a rendőrség valóban fellépne a tiltott önkényuralmi jelképeket használó csoportok ellen, ezek azonban az antifák, akik évről évre vörös csillagokkal és sarló-kalapácsokkal jelennek meg, ez várható idén is. De ez simán belefér a Fidesz “nemzeti” rendszerébe, amely ilyen “kiváló” alakokkal fémjelzett, mint Fonti Krisztina.

Lantos János - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából