Ugrás a cikkhez
Reklám

Még azoknak is ajánlom az Egyesült Államokban lezajló folyamatok követését, akik nem, vagy csak nagyon korlátozott mértékben érdeklődnek külpolitika iránt. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Capitolium ostroma egy újabb mérföldköve annak a többrétegű válságnak, amely a szebb napokat látott szuperhatalmat sújtja. Egyre inkább látható az az óriási feszültség, amely szétszakítja az amerikai társadalmat, noha jelen helyzetben a "Trump-párti" – vagy nevezzük őket akárhogy – patrióták egyértelmű szélmalomharcot vívnak az ellenséggel szemben.



Fotó: Andrew Caballero-Reynolds

Látható, hogy a tegnapi, halálos áldozatokkal is járó zavargások után mi volt a "politikailag korrekt közvélemény" egyöntetű állásfoglalása, s milyen álszent módon ítélték el az erőszakot, miközben a BLM-mozgalom minden egyes rezdülését csaholó kutyák módjára támogatják és hirdetik. Ezek a megállapítások attól függetlenül is érvényesek, hogy szimpatizálunk-e a Trump támogatóival, vagy sem.

A közösségi média szerepe

A mindent behálózó közösségi médiának "köszönhetően" egy olyan illető, aki kevésbé jártas politikai téren, mégis tájékozódni szeretne, egy elképesztően torz képet kap a Capitoliumban zajlott eseményekről (is). A beavatkozást már véka alá sem rejtik. Blokkolt vagy letörölt csatornák és tartalmak, szintén blokkolt, törölt vagy felfüggesztett fiókok. A tulajdonos személye mindegy. Lehet "egyszerű" aktivista, vagy éppen csúcsvezető, a korlátozások bárkit (mármint aki nem a "haladókhoz" tartozik) bárhol utolérhetnek. Ez a jelenség a laikusabbak számára magát az információbefogadást deformálja el, miközben azt a látszatot kelti, hogy kiegyensúlyozott, objektív tájékoztatást nyújtanak. Ördögien kitalált útvesztő, ahol a legtöbben azt sem tudják, hogy egyáltalán útvesztőben vannak.

Ez már régen nem Trumpról szól?

Félig-meddig igen, de a növekvő elégedetlenség és válság jóval túlmutat Donald Trump szerepén. Érdekes dolog eljátszani a gondolattal, hogy mennyiben lenne más a terepasztal, ha az elmúlt négy évet egy merőben más (vagyis jobb), ugyanakkor patrióta szemléletű elnök harcolta volna végig. Többször szóba jött már részletesen is, de Trump egy elképesztően nagy showman, így jelen sorok írójának már a veresége pillanatában nem volt kérdéses, hogy el fogja azt ismerni, és minden lépése puszta időhúzás. Az elégedetlen patrióta tömegeknek viszont kell egy ikon, egy jelkép, ez pedig egyértelműen a leköszönő amerikai elnök. Persze felvetődik a kérdés, hogy mi lesz ezután Trumppal. Visszavonul-e a közélettől, vagy folytatja-e tevékenységét? Utóbbira már többször tett ígéretet, de őszintén szólva minden jogunk megvan kételkedni a kijelentéseiben. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az Egyesült Államokban zajló folyamatok nélküle is ugyanebben a mederben folytatják útjukat, amely nacionalista szempontból egyértelműen kedvezőtlen.

Az erőszak relatív?

Akik most kígyót-békát ordítoznak az "erőszakos tüntetőkre", azok védelmezik legjobban a Black Lives Matter négereit. Ilyetén utóbbiak tevékenysége megengedett, előbbieket azonban "azonnal el kell ítélni és el kell határolódni tőlük, hiszen amit tettek, az egy civilizált világban nem történhet meg". Megfigyelhetjük, hogy ezek az álszent, progresszív erők rendszeresen előhúzzák a "civilizált világ" kártyát, ha olyasvalaki alkalmaz erőszakot, aki nem az ő kutyájuk kölke. Persze az akciót "konzervatívok, mérsékelt jobboldaliak" is elítélték, ahogy az ilyenkor lenni szokott.

Mi azonban tudjuk – elvonatkoztatva a konkrétumoktól – hogy történelem és politika nem létezik erőszak nélkül, amely a megkerülhetetlen, zavaros időszakok egyik sajnálatos velejárója. Ezzel nem "támogatjuk" vagy "nem támogatjuk" a jelenséget, hanem elismerjük, hogy létezik. Az igazi gond ott kezdődik, hogy amíg a BLM-zsoldba öltöztetett néger terroristák (és fehér csatlósaik) büntetlenül elkövethetnek akármit, addig a "másik oldalnak" lassan minden mozzanata és tevékenysége "erőszakossá" van nyilvánítva.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Megszólalt a Mi Hazánk is: elítélik a kettős mércét és a fehérellenes rasszizmust

A Mi Hazánk Mozgalom mélyen elítéli az Amerikai Egyesült Államokban tapasztalható kettős mércét, a fehérellenes rasszizmust, amely a tegnapi események után is tapasztalható.

Amennyiben nem kíséri ugyanolyan felháborodás a tegnap agyonlőtt 35 éves nő, az amerikai légierő veteránjának halálát, mint a büntetett előéletű George Floyd és más fekete bőrű bűnöző megölését, az újabb bizonyíték arra a kettős mércére, amely világszerte sújtja az európai gyökerekkel rendelkező embereket.

Szintén elfogadhatatlanok a választási csalásra utaló jelek, valamint a cenzúra, amelyek beárnyékolták az amerikai elnökválasztást. Egyúttal felszólítjuk az Amerikai Egyesült Államokat, hogy a jövőben ne avatkozzon be más országok belügyeibe, hiszen láthatóan a legalapvetőbb demokratikus elvek sem érvényesülnek az USA-ban - szögezi le közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából