Ugrás a cikkhez
Reklám



Kiderült: Csíkban már készítenek<br>ilyen pólókat, Fankának is van
Székelyföld ősi román föld - ordítozzák Erdélyben nemzeti ünnepeinken a magyarirtó elődeik nyomdokában botorkáló nagyrománok (akiknek talán egyszer sem volt bátorságuk nem oláh hazudozó által írt történelemkönyvet kézbe venni), de sajnos sok magyar testvérünk is azt hiszi az ideiglenes határ mindkét oldalán a több évtizedes agymosás következtében, hogy az úgynevezett Románia részévé vált ősi hazánk egyik legszebb része csak azért, mert kilencven évvel ezelőtt kezet


tett rá területrabló keleti szomszédunk.

Vegyük tehát a fáradtságot (s, akinek szükséges: a bátorságot), és aki tudja, azt emlékeztessük, aki sötétségben él, azzal tudassuk, aki pedig soha nem szeretne ezzel szembesülni, annak toljuk a képébe: Székelyföld nem Románia!



A dél-tiroliak indítottak ilyen mozgalmat saját szabadságukért - ma Európa egyik legszélesebb körű autonómiáját élvezik, s az anyaországhoz való visszatérést tervezgetik

Az ötletet mégsem Dél-Tirol adta, hanem azok az olvasóink, akik már meglévő feliratokat ábrázoló képeket küldtek be, illetve az a kedves ismeretlen barátunk, aki egy ilyen "pályázat" kiírását javasolta.

Eredetileg mi is arra gondoltunk, meghirdetjük, hogy erdélyi vagy Erdélyben járó olvasóink készítsenek minél több hasonló feliratot, de végül úgy döntöttünk, "műfaji" szabadságot engedélyezünk, hogy minél többen, minél több formában és minél több helyen szembesítsék a megszállókat és az odalátogatókat az igazsággal.



Célunk: váljon mozgalommá az igazság ilyen formájú hirdetése, s jelmondattá annak megfogalmazása - akárcsak Dél-Tirolban

Mint említettük, műfaji megkötöttség nincs: lehet falfirka, plakát, póló, újsághirdetés, molinó, zászló, bármi, ami a jelmondatot tartalmazza.





Ugyan jelen felhívásunk elsősorban nem nyereményjáték, könyvjutalomban részesítjük a legötletesebb, illetve a legszebb feliratok elkészítőit (maximum három főt a portálunkon reklámozott könyvek valamely példányával), esetleg azokat, akik a legmerészebb helyre írták fel a jelmondatot. Egy kikötésünk van: a "pályáztatott műveken" szerepeljen portálunk neve is, továbbá ne számítson rongálásnak, ha a falfirkálás (amúgy elítélendő) módszerét választjuk, azaz ne magyar épületek falait csúfítsuk el.



Az egyik ötletadó kép

Bár a gondolat Székelyföldről indult, szeretnénk valamennyi idegen megszállás alatt sínylődő területre kiterjeszteni (egész Erdélyre is, természetesen), így várjuk az olyan képeket (vagy akár videókat) is, amelyeken például Felvidék nem "Szlovákia", Délvidék nem Szerbia, Kárpátalja nem Ukrajna vagy Csonka-Magyarország nem Izrael felirat szerepel.

A képeket (a tett helyszínének megjelölésével) erre a címre várjuk: szekelyfoldnemromania@kuruc.info, az ebből készült válogatást 2010 második hetében tesszük közzé. Ekkor értesítjük a beküldéshez használt címükön a szerencsés nyerteseket is.

Tudassuk a világgal, hogy (Nagy-)Magyarország a magyaroké!

Sok sikert kíván

a Kuruc.info szerkesztősége


Frissítés:

Mint kiderült, nem mi találtuk fel a spanyolviaszt, Székelyföld egy részén már egy ideje mozgolódnak a fiatalok az ügy érdekében, annak eredménye lehet a már beküldött képsorozat is. Alább olvasható a csíki HVIM-elnök levele, köszönjük és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is!

Sziasztok, a HVIM és a Gárda Csíkszeredában már fél éve készíti az ilyen jellegű pólókat, matricákat.

Legelőször a Székely Szigeten láttak napvilágot, majd a Magyar Szigeten.

Remélem, tetszenek a pólók!

Kitartás!

Szőcs Csongor
HVIM Csíkszereda
Elnök














Ugyan nem a mi felkérésünkre írták, de a Hungaricának köszönhetően himnusza is "lett" a mozgalomnak:

 

 

Ajánló: A nemes székely nemzet képe - Rugonfalvi Kiss István alapműve! (x)



Friss hírek az elmúlt 24 órából