Csütörtökön hosszabb interjút adott a 444-nek a többek között a kormányzati kommunikációért és a nemzetbiztonságért is felelős Rogán Antal. Az alábbiakról is szó esett benne:

Tóni, Barbara és Ádám – a Völner–Schadl-botrány

Nagy Ádám (Rogán kabinetfőnöke) személye azért is érdekes, mert ő kapcsolatban volt az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botránya, a Völner–Schadl-ügy egyik főszereplőjével, a végrehajtói kamarát korábban vezető Schadl Györggyel.

„Megvártam, hogy mi lesz az egyes vizsgálatoknak az eredménye. Ezekből számomra az derült ki, hogy az Ádám teljes egészében ártatlan ezekben az ügyekben” – nyugtatott meg mindenkit Rogán. Arról, hogy miért volt szó arról az ügy egyik lehallgatása nyomán arról, hogy az egy magánmentő szolgálatot vezető Grécs László és Schadl György valamiféle 35, de minimum 10-20 évre szóló üzletről tárgyalt „Tónival, Barbarával és Ádámmal”, azt mondta:

Ez nekem azóta is rejtély, ezt megmondom önnek őszintén. (...) az én lelkiismeretem e téren nyugodt. Én semmilyen ilyen beszélgetésen nem vettem részt.




Varga Judit, Magyar Péter

Ahogy az is rejtély neki, hogy miért mondott a korrupciós botrányról Varga Judit olyat, amilyet mondott. Rogán azt mondta, beszélt Vargával arról, ami a Magyar Péter által készített hangfelvételen elhangzik, és ő azt mondta:

értsem meg, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől. Én ezt a magyarázatot elfogadom, főleg utólag, sok dolog ismeretében, amit a volt férjéről tudni kell.

Azt is mondta:

Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított.

És ha már Magyar Péterről volt szó, megkérdezték, Rogán Antal is azt gondolja-e róla, amit Havasi Bertalan, az ő helyettes államtitkára gondolt néhány hónapja, amikor „reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásáról” beszélt. „Nem állítom, hogy nem reménytelen helyzetben lévő ember, ma már politikus” – felelte, arra viszont szintén nem adott egyenes választ, hogy akkor miért költött a fideszes média milliárdokat a lejáratására.

Azt tagadta, hogy lett volna szerepe abban, mikor és hogyan váljanak el Magyarék – ez azért érdekes, mert a válás híre már 2021-ben is felröppent, bő egy évvel a választás előtt, de a pár végül csak 2023 tavaszán jelentette be, hogy válnak, és a Blikk akkor arról írt: 2021-ben politikai körökből szóltak nekik, hogy ne akkor váljanak el.



Fotók: Kristóf Balázs

Arról kérdezték még, hogy

(444 - Telex nyomán)