Ugrás a cikkhez
Reklám

Szellemi kalandokban gazdag, izgalmas és inspiráló székelyföldi utazáson vehetnek részt 18-27 év közötti magyar származású fiatalok március 25-től tíz napon át. Most, amikor oly sok megpróbáltatás éri a magyarságot, fontos, hogy megmutassuk: Székelyföld a szívünk legdrágább csücske! Az utazásra azoknak a jelentkezését várjuk, akik elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be a 27-et, továbbá legalább az egyik nagyszülőjük magyar származású, illetve keresztény.



Fotó: Szejkefürdő

Eddig ez egy hirdetés is lehetne, de természetesen csak fikció. Ha bárki ilyennel állna elő, rögvest megkapná a rasszizmus vádját: hogyan lehetne egy turisztikai jellegű hirdetésnél ilyesmit kikötni?

Mégis vannak kivételek, ha úgy tetszik, "kiválasztottak", akiknek lehet ilyesmit.

S most jöjjön az eredeti szöveg, amely már nem kitaláció:

A Taglit Birthright Israel szervezésében szellemi kalandokban gazdag, izgalmas és inspiráló izraeli utazáson vehetnek részt 18-27 év közötti, zsidó származású fiatalok március 25-től tíz napon át. Most, amikor oly sok megpróbáltatás éri a zsidóságot, fontos, hogy megmutassuk: Izrael a szívünk legdrágább csücske!




Forrás: a Mazsihisz honlapja.




Így folytatják:

A Taglit Birthright Israel arra kínál lehetőséget, hogy a fiatalok megtapasztalják Izrael lakóinak vendégszeretetét, barátságokat építsenek ki és élvezzék mindazt a csodát, ami a Szentföldet jellemzi évezredek óta. Az utazásra azoknak a jelentkezését várják, akik elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be a 27-et, továbbá legalább az egyik nagyszülőjük zsidó származású. Am Izrael Chaj!

De ez természetesen nem kirekesztés, nem antigojizmus vagy antimagyarizmus - csak fordított esetben minősülne rasszizmusnak, antiszemitizmusnak, nácifasizmusnak stb.

(Munkatársunktól)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából