Ugrás a cikkhez
Reklám

Adolf Hitler egyik beszédének 30 másodperces részletét játszották be a hangosbeszélőn az osztrák vasúttársaság (ÖBB) egyik vonatán, mielőtt a járat beért volna Bécsbe, írja a BBC nyomán elborzadva a Telex.




Nemcsak a Führer beszéde hallatszott a vonaton, hanem az is, ahogy a tömeg Sieg Heil! és Heil Hitler! kiáltásokkal élteti őt.

Gerade wurde im RailJet 661 mehrmals „Sieg Heil“ rufe durch das Lautsprechersystem ausgestrahlt! Die Zugbegleiterin komplett hilflos @unsereOEBB ich hoffe es erfolgt Anzeige und schleunigst Aufklärung! pic.twitter.com/S8kx5ZnnpZ

— David Stögmüller (@Stoegmueller) May 14, 2023

A BBC-nek nyilatkozó utas elmondása szerint "mindenkit" sokkoltak a történtek. A vonaton utazott egy idős nő is, akiről kiderült, hogy holokauszt-túlélő (a témában nem kicsit érintett Telex ezt szigorúan nagybetűvel írja, helytelenül), ő például elsírta magát a felvétel hallatán.

A vonat személyzete megpróbálta leállítani a felvételt, de hiába. Az ÖBB tájékoztatása szerint a bejelentésekre használt telefonon keresztül játszották be a Hitler-beszédet. A vállalat elhatárolódott az esettől, két ember ellen tettek bejelentést a rendőrségen.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából