Ugrás a cikkhez
Reklám

Orosz Ka-52 típusú helikopterek ütöttek rajta az ukrán állásokon. A légicsapásokat alacsony és rendkívül alacsony magasságokból, párban hajtották végre, mindkét oldalon vannak áldozatok - jelentette az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma.

A helikoptercsapásokra vagy nagyszámú gép egyidejű támadása jellemző, mint az USA vietnámi háborúja idején, vagy pedig párban repülnek, mint jelen esetben is a KA-52, vagy a MI-24 típusok; a vezérgép támad, a követő ügyel a vezérgép és a saját biztonságára.








A fenti képeken egy orosz KA-52 és egy csehek által átalakított MI-24 látható, az alábbi videón pedig egy KA-52 „munka közben”:

Combat footage from a Ka-52 helicopter during the first days of the war, from the assault on Gostomel. The helicopter has to land due to sustained damage. Pilots are alive and still flying. pic.twitter.com/GJOJhljzGD

— Russians With Attitude (@RWApodcast) March 18, 2022

Az orosz hadsereg az űrben keringő műholdjairól kapja a pontos adatokat az ukrán hadsereg nyílt és álcázott harcálláspontjaira és élőerőire vonatkozóan, Ugyanígy határozták meg a lengyel határ közelében elhelyezett külföldi hadianyagok és zsoldosok pozícióit, majd a rendszer rávezette az orosz vadászgépeken lévő rakétákat a célpontokra.

Ugyanezen elv szerint működnek az ukránok előőrsei is, ott USA-tisztek koordinálják az amerikai műholdak adatait, amely alapján rávezetik az ukrán rakétákat a célra, az utóbbi hetekben egyre gyakrabban polgári célokra. A műhold jól látja az embercsoportokat, egyes harci eszközöket, harcálláspontokat.

A kozmikus haderők napjainkban konvojok kíséretét, csapatok, katonai rakományok szállítását, valamint más egységek repülési támogatását látja el.

Forrás: news-front.info, Yandex

(Olvasónktól)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából