Ugrás a cikkhez
Reklám

Meglepő és hihetetlen? Vagy csak a szokásos zsidó kettős mérce?...

Ne legyünk álnaivak, persze hogy az. Akárcsak a muszlim terroristák esetében, akik kivétel nélkül zavarodottak, nem volt gyerekszobájuk, összevesztek a feleségükkel stb., valahogy mindig csak elszigetelt, egyedi esetekről van szó, és hiába ordítoznak mindig Allah akbart, mindennek semmi köze a vallásukhoz.

Nem így Új-Zéland esetében: az nem egyedi, nem elszigetelt eset, az elkövető nem zavarodott, így tehát emiatt az egy eset miatt mindenki lehet büszke arra, ami, csak a fehér ember nem.

De térjünk vissza a mecsetben mészárló zsidó esetéhez, melyet pont a Zsindex emlegetett fel, pont akkor, amikor Zuckerbergék bejelentették, hogy mostantól a "fehér nacionalizmust" is üldözik.

Baruch Goldstein esetét annak kapcsán emlegeti fel a lap, hogy a legfelsőbb bíróságot elkezdte fenyegetni az izraeli szélsőjobboldal, miután az múlt vasárnap – a választási bizottság döntését felülbírálva – eltiltotta a választáson való részvételtől a többi pártnál is fajgyűlölőbb Mikáél Ben Arit, a Zsidó Hatalom (Ocma Jehudít) párt listavezetőjét. Az ország alaptörvénye ugyanis elvileg kizárja a gyűlöletkeltő, szélsőséges erőket a választásból (a gyakorlatban viszont valamennyi pártról elmondható ez kisebb-nagyobb mértékben), márpedig Aviháj Mandelblit legfőbb ügyész szerint Ben Ari ellen a fajgyűlöletéről szóló bizonyítékok "kritikus tömege" gyűlt össze.



Mikáél Ben Ari, a Zsidó Hatalom Párt listavezetője (középen) Fotó: Ronen Zvulun

Ben Ari irodáját a hebroni tömeggyilkos Baruch Goldstein képe díszíti.




A Zsidó Hatalom egy csaknem ötvenéves mozgalom, a kahanisták legújabb sarjadzása. A mozgalom alapítója egy New York-i rabbi, bizonyos Meir Kahane volt, aki faji alapon simította volna el az Izrael létét alapítása óta meghatározó ellentmondásokat.

Annak ellenére, hogy Izrael hamar túlterjeszkedett nemcsak az 1948-as, de saját vallási-etnikai határain is, Kahane rabbi úgy gondolta, hogy a bibliai területeket zsidóknak kell lakniuk, és az összes Jordántól nyugatra élő arabot deportálni kell, addig is a vér tisztaságát a kevert házasságok megtiltásával és az alijázók (külföldről Izraelbe települő zsidók) számának felpörgetésével kell megőrizni.

Kahane pártja, a Kac 1984-ben jutott be a kneszetbe. Kahanét 1990-ben New Yorkban egy magát ortodox zsidónak álcázó egyiptomi származású amerikai meggyilkolta, és miután a Kac egyik tagja, Baruch Goldstein 1994-ben egy hebroni mecsetben 29 imádkozó muszlimot lőtt agyon, többtucatnyi áldozattal járó terrorhullámot kiváltva, a Kac pártot Izrael és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek minősítette és betiltotta.

Azonban a kahanisták ideológiai befolyása megmaradt, Kahane tanítványai pedig egy sor szélsőséges szervezetet és pártot alapítottak, melyek aztán az izraeli pártpolitikában megszokott módon szétváltak, egyesültek, feloszlottak és újjászerveződtek. A Zsidó Hatalom 2012-ben alakult, de sem 2013-ban, sem 2015-ben nem tudták megugrani a folyamatosan emelkedő parlamenti küszöböt.

Tiszta kezű, ártatlan szívű...

A zsidó tömeggyilkosról mi is többször írtunk már, ez volt a legrészletesebb összefoglalónk:

Dr. Báruch Goldstein, foglakozására nézve orvos, 1994. február 25-én, purim ünnepén, az izraeli hadsereg egyenruhájában, Galil típusú gépkarabéllyal a vállán korán reggel belépett a hebroni Ibráhim-mecsetbe, tüzet nyitott az ott imádkozó palesztinokra, akik közül 29 embert meggyilkolt, 125-öt megsebesített. Miután kifogyott a lőszer az utolsó tölténytárból is, a palesztinok úrrá lettek rajta, majd meglincselték.

Goldsteint a lakóhelyén, a Hebronnal szomszédos Kirját Árbá' zsidó településvárosban temették el, de nem a temetőben, hanem a Méír Kaháná turisztikai park kellős közepén. Sírja azóta a szélsőséges, fajvédő zsidók, a zsidó telepesek zarándokhelye lett. Minden évben purim ünnepének előestéjén, Báruch Goldstein meglincselésének évfordulóján imával, emlékezéssel és mulatozással (hilulá) egybekötött emlékezést, álarcos felvonulást tartanak.

Az egyik fényképünkön az látható, amint Goldstein halálának 20-ik évfordulóján, 2014-ben egy zsidó telepes a felvonuláson a Jichák Rabin néhai miniszterelnököt megjelenítő álarc nyakához tőrt szorít, halántékához marokfegyvert nyom. Goldstein halálozási évfordulóján a zsidó telepesek ezzel arra emlékeztetnek, hogy így jár minden miniszterelnök, akinek szándékában áll a béke fejében területeket visszaadni a palesztinoknak...




S végül nézzük, mi van írva a 29 palesztin imádkozót hidegvérrel legyilkoló és 125 embert megsebesítő dr. Báruch Goldstein közterületen levő síremlékére:

"Itt nyugszik a szent Báruch Kappel Goldstein orvos és rabbi.
Áldott legyen igaz és szent emléke! Isten bosszulja meg kiontott vérét!
Fia volt Jiszráél rabbinak, aki jó és hosszú életű legyen!
Az idősebb urunk, tanítónk és rabbink, a Tánjá (a Chábád hasszidok alapkönyve – H. J.) szerzője, a Liády Zálmán Snéur rabbi hetedik nemzedékének a tagja.
Életét áldozta Izrael népéért, annak Tórájáért és országáért.
'Tiszta kezű – ártatlan szívű' (idézet: Zsoltárok 24, 4 – H. J.)
Született 5717. év, Tévét hónap 5-én, s meggyilkolták Isten nevének megszenteléséért (mártírhalált halt) 5754. év, Ádár hónap 14-én, purimkor.”




(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából