Ugrás a cikkhez
Reklám

Péntek éjszaka fokozott rendőri jelenlétre és egymás hegyén-hátán álló taxikra lett figyelmes a fővárosi Deák Ferenc térnél járó Index-munkatárs, ezért a lap megkérdezte a rendőrséget, mi történt.

Az ORFK válasza szerint 23 óra 56 perckor érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy a VI., Bajcsy-Zsilinszky úton egy férfit megvertek.

A helyszínen a járőrök megállapították, hogy a 25 éves Gy. Anita előzetes szóváltást követően arcon rúgott egy 54 éves taxisofőrt, aki az egyik szemén 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.



A sofőr szemét azóta megműtötték (illusztráció)

A járőrök a nőt elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Frissítés: Megműtötték a sofőrt

Fárbás Tibor, a 6x6 Taxi üzletág-igazgatója az Index megkeresésére elmondta, hogy kollégájukat sikeresen megműtötték, annak eredményéről egyelőre nem tudnak tájékoztatást adni.

Hozzátette: a taxis érdekképviseletek évek óta próbálják elérni, hogy a sofőrök minősüljenek közfeladatot ellátó személynek (ahogy még évekkel korábban volt), ebben az esetben ugyanis a taxis bántalmazása komolyabb szankciót vonna maga után, és ez komolyabb visszatartó erő lehet.

A nő kárt okozott a kocsiban

Egy Index-olvasó szerint a konfliktus abból alakult ki, hogy Gy. Anita erős ittas állapotban kárt okozott az autóban. Fárbás ezt nem tudta megerősíteni, de azt elmondta, hogy valamilyen fizetéssel kapcsolatos probléma lehetett, és már a végcélhoz való megérkezés is problémás volt.

(Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából