Ugrás a cikkhez
Reklám

A Thomas, a gőzmozdony című népszerű animációs sorozat az ENSZ tanácsára új szereplőt kap: egy hazátlan kenyai származású mozdonyt. Sodor-sziget új lakója, Nia szerepeltetésének célja a gyerekek "érzékenyítése" a "menekültek" témájában.
A sorozat első fekete, női szereplője Sodor többi új lakójához, az indiai Ashimához és az ausztrál Shane-hez csatlakozik. A nemeket és rasszokat tekintve "kiegyensúlyozottabb" történeteket az ENSZ női, afrikai tanácsosa, Tolulope Lewis-Tamoka segítségével alkották meg. "Niának nincs otthona, úgyhogy Sodoron kell maradnia, ahol Thomasnak fog segíteni" – mondta, hozzátéve: "a menekült karaktert anélkül tudjuk beépíteni a fiatal nézők gondolataiba, hogy menekültnek hívnánk őt. Valaki, aki különbözik tőlünk, még lehet a szomszédunk vagy egy jó barátunk".

A sorozat politikailag korrekt új évada több mint 110 országba fog eljutni, 33 nyelven. Az ENSZ-tanácsos szerint a jövőben a sorozat kiváló platformja lehet a lányok elleni erőszak visszaszorításának. "Végtelenek a lehetőségek" – tette hozzá.

2013-ban a munkáspárti országgyűlési képviselő, Mary Creagh a Thomas, a gőzmozdony által közvetített "negatív előítéletek miatt" panaszkodott, és több női mozdony bevezetését szorgalmazta annak érdekében, hogy több lány válassza a mozdonyvezetői szakmát...

(The Telegraph - Toonsphere.com)

Frissítés: olvasónk írja:

Ha már amúgy is "végtelenek a lehetőségek", akkor lenne egy építő jellegű javaslatunk a kedves alkotók részére.

Kérjük Adolf, az árja mozdony beírását a történetbe, persze kizárólag az őslakos (német) gyermekek megfelelő érzékenyítése céljából...

Ne feledjük: "Valaki, aki különbözik tőlünk, még lehet a szomszédunk vagy egy jó barátunk"...

Scenic
Kapcsolódó: Kiírják a Simpson családból az indiai boltost, mert egy humoristát szívattak gyerekkorában a játszótéren

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából