Ugrás a cikkhez
Reklám

Feladatunk, hogy tanuljunk a múlt szörnyűségeiből, és a leghatározottabban fellépjünk a megkülönböztetés minden formájával szemben - hangsúlyozta Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője az MTI-hez eljuttatott keddi sajtóközleményében.



Fotó: Bukovics Martin / Azonnali

A "holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából a holokauszt roma áldozatainak tiszteletére" tartottak megemlékezést Brüsszelben. Az est fővédnökei Kovács Tamás Iván, Magyarország belgiumi és luxemburgi nagykövete, valamint Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője volt. Járóka Lívia az esemény kapcsán kiemelte: az 1940-es évek Európájában történtek nem voltak előzmény nélküliek.

"Évtizedekre, sőt évszázadokra visszanyúló belső harag táplálta azt az erőszakot, amely végül a holokausztba torkollott. A faji, nyelvi vagy egyéb tulajdonságok alapján történő jogtalan megkülönböztetés, a kirekesztés és az üldözés számos formája azonban ma is velünk él" - hangsúlyozta.

Hozzátette: "a mi feladatunk, hogy tanulva a múlt szörnyűségeiből, minden olyan helyzetben felemeljük szavunk, amikor bárki is legitimálni kívánná ezt az erőszakot. Hisz tudnunk kell, minden egyes lépés ezen az úton végzetes lehet."





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából