Ugrás a cikkhez
Reklám

Ismeretlen elkövetők ásták ki, majd lopták el húsz darab aushwitzba (a TEV írta így a saját szent helyük nevét, nem mi - a szerk.) deportált olasz zsidó (sic!) emlék-botlatókövét Rómában, a hét elején, egy vélhetően antiszemita indíttatású akció során - kürtöli világgá a zsidó gárda, vagyis a magyar adófizetők pénzéből is hizlalt TEV honlapja, a nagy rettegés közepette arra nem gondolván, hogy milyen "fímbűl" is vannak azok a bosszantókövek.
A bronzborítású (na ugye) botlatókövek a Róma központi részén fekvő Monti negyed egyik, a második világháborúig Di Castro és Di Consiglio zsidó családok által lakott épülete előtt, a földbe ágyazva állítottak emléket az állítólagos áldozatoknak.

A római rendőrség persze gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja az incidenst, hogy is merné másként.

Salvini megállítja a "visszataszító antiszemita" tetteket

Matteo Salvini olasz miniszterelnök sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban feltett kérdésre megígérte, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megállítsa az ehhez hasonló "visszataszító antiszemita" tetteket.

A botlatókövek csoportja a Di Consiglio család tizennyolc, illetve a Di Castro család két tagjának állított emléket. A húsz zsidóból tizenötöt 1944-ben Auschwitzba deportáltak, ahol a legendárium szerint életüket vesztették.

A másik öt aközött a 335 olasz politikai fogoly között vesztette életét, akiket az Ardeatini barlangokban végeztek ki a németek 1944 márciusában, válaszul kommunista partizánok által meggyilkolt 33 német rendőr és 2 olasz civil elleni merényletre. (A merénylet elrendelője Giorgio Amendola volt, aki a háború után egészen 1980-ban bekövetkezett haláláig az olasz kommunista párt parlamenti képviselője és 1978-ban államfőjelöltje volt. A merénylőket soha nem vonták felelősségre. Bővebben itt - a szerk.)

Hétfő reggelre a botlatóköveknek hűlt helye maradt csupán.

“Ez több mint vandalizmus. Szándékosan próbálják eltorzítani az emlékezetet” - nyilatkozta Ylenja Lucaselli, a jobboldalinak tartott Olaszország Testvérei párt parlamenti képviselője.

A kövön álló felirat minden esetben az “Itt élt” szavakkal kezdődött, majd a személy neve, deportálásának éve, a halál helye és ideje következett.

A holokamu állítólagos áldozataira emlékeztető botlatókőprojektet Günter Demning német "művész" indította el 1992-ben.

(Kuruc.info - TEV - Reuters - Jpost nyomán)

Kapcsolódó:

- A zsidóterror már botlat is kővel - ideje lenne visszabotlatni

- Bosszantóköveket hagytak Debrecenben is a magyarok botlatói - országszerte négyezer, de nincs még vége

- Folytatódik a botlatókő-biznisz: idén 95-tel bővül a "holoemlékmű", Miskolc és Nyíregyháza van soron

- Várostörténeti emléket képviselő aknafedlapokat tüntetett el a "Magyar" Telekom - de kiemelt védelmet élveznek a botlatókövek

- Balesetveszélyesnek ítélték a botlatóköveket Debrecenben - de csak amíg a Mazsihisz rá nem szólt a polgármesterre

- Még az áramot is kunyerálják a zsidók a gyalogosbosszantók lerakásához Szegeden

- Végre: hazánkban is talpalávaló (a) holokauszt! (frissítve)

- Holonyerészkedés magas fokon: remek üzleti lehetőséget jelentenek a bosszantókövek

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából