Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik szerint az LMP szánalmas magyarázatokkal áll elő a pénteken felvetődött ajánlószelvény-vásárlás, illetve feketén történő foglalkoztatás gyanújára. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője erről hétfőn, a BRFK Teve utcai központja előtt beszélt, azt megelőzően, hogy pártja nevében hivatalosan is feljelentését tett ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.





A jobbikos képviselő emlékeztetett: az LMP pénteken elismerte egyik képviselőjelöltjük hibáját, aki ellen - akkori elmondásuk szerint - etikai vizsgálatot is indítottak.

A felvételen hallható LMP-tag két nappal később ugyanakkor már ezzel ellentétben "szerkesztett és manipulált" anyagnak nevezte a felvételt - fűzte hozzá.

Dúró Dóra kétségbe vonta Karácsony Gergely LMP-s kampányfőnök korábbi nyilatkozatát is, amely szerint a Jobbik által vádolt személy terhére kizárólag a feketén történő foglalkoztatás elfogadása róható fel. A jobbikos politikus szerint a hangfelvételeken egyértelműen szó van a kitöltetlen ajánlószelvények eladásáról is - tudósít az MTI.

Korábban írtuk: A Jobbik a rendőrséghez fordul annak érdekében, hogy kiderüljön, az LMP egyik önkormányzati képviselőjelöltje valóban ajánlott-e pénzt az ajánlószelvényekért.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az LMP vezetése egy, az interneten (pontosabban: a Kuruc.infón - a szerk.) pénteken nyilvánosságra került hangfelvétel után már elismerte, hogy hibáztak, és az ő jelöltjük hallható a felvételen, amint pénzt kínál az ajánlószelvényekért.

Hozzátette: pártja most a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt tesz feljelentést, ismeretlen tettes ellen.

A Jobbik szóvivője szerint hasonló LMP-s hirdetésekkel nem csak Mezőszilason, hanem az ország több más pontján is lehetett találkozni.

Az LMP sajtóosztálya pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy már elindították az etikai vizsgálatot az általuk megnevezni nem kívánt személy ellen, így a lehető leghamarabb megszülethet a "megfelelő intézkedés".

(MTI korrigálva)

Össze-vissza hazudozik az LMP

Kissé sokáig tartott, amíg előálltak egy újabb verzióval, de nem gond, ismeretes a zsidó álláspont: a hülye gójnak úgyis be lehet adni bármit, ha elég sokszor elmondjuk, akkor is, ha tegnap még más volt az álláspontunk. Vigyázat, a nagy előd, a Szadesz is ebbe a tévedésbe bukott bele.

A kuruc.info szélsőjobboldali portál és a Jobbik vádjaival ellentétben az LMP semelyik tagja sem kínált egyetlen állampolgárnak sem pénzt azért, hogy a pártnak adja az ajánlószelvényét - hazudja közleményében a liberális párt.

"Az azonban teljesen jogszerű, ha egy párt vagy jelölő szervezet fizetett aktivistákat is alkalmaz az ajánlócédulák gyűjtése során. Ezzel a bevetett gyakorlattal az LMP is kénytelen élni, máskülönben a nagy pártok érdekei szerint kialakított ajánlási rendszer miatt az LMP-t támogató több százezer szavazó választási lehetőség nélkül marad" - írják.

A hazudozás így folytatódik: "A kuruc.info által nyilvánosságra hozott és manipulatív módon megvágott hangfelvétel tanulsága szerint az LMP aktivistája annyiban hibázott, hogy nem zárta ki világosan a feketén való foglakoztatás lehetőségét. Az LMP vezetése ugyanis csak és kizárólag a legális keretek között való foglalkoztatáshoz járul hozzá".

A párt etikai bizottsága már vizsgálja az ügyet, de állnak "minden egyéb vizsgálat elé". "Nincs semmi takargatnivalónk. Az önkormányzati választási kampány után – a védendő személyes adatok kitakarása mellett – nyilvánosságra hozzuk a kampánykiadásokkal kapcsolatos összes szerződésünket, és ezt várjuk el a többi párttól is" - zárul a közlemény.

(Hírszerző nyomán)

A HírTV is foglalkozott az esettel - azt az "apróságot" természetesen ők is elfelejtették megemlíteni, hogy mi is a hangfelvétel forrása. Szerepel viszont az Origó neve a "híradásban", holott ők csak továbbgörgették az ügyet. Ennyit a Fidesz tévéjének szakmaiságáról.

 

 

Korábban írtuk: Lehet más az ajánlószelvény-gyűjtés? - Az LMP 150-et ad darabjáért (hangfelvétel)

Alkalmi munkát kínált Mezőszilason és környékén egy a hirdetményen magát megnevezni nem kívánó személy, pontosabban párt, ráadásul mindezt, két legyet egy csapásra-alapon, a Jobbik plakátjainak letakarásával.

Mezőszilasi jobbikosok felhívták a megadott számot, és kiderült (de egyébként a T-Mobile adatbázisában is utána lehet nézni), hogy a magát Lehet Más a Politikának nevező ifjú héber csapatról van szó, melyet portálunk nem véletlenül nevez nemes egyszerűséggel Új SZDSZ-nek.






Egyértelműen az LMP telefonszáma:






Az újak ártatlanságával kampányoló ifjú cionisták azonban nem csak (fekete) munkát kínálnak a jámbor érdeklődőknek, hanem szívesen vásárolnak ajánlószelvényt is, ráadásul jó zsidó módjára meglehetősen fukar áron: mindössze százötvenet ér nekik egy részben kitöltetlen szelvény. (Úgy tűnik, Soros bácsi küldeménye nem érkezett meg, hiszen nem is olyan régen még háromezret ért egy kopogtató.)

De persze itt a zsidó politikai gyakorlatnak nem az alkudozásra vonatkozó része az érdekes, hanem az, hogy, mint ismeretes, a másnak gyűjtött ajánlószelvények megvásárlása választási törvénysértés, magyarul csalás. Na ennyire lehet más a politika, ha a Szadesz utódpártjára bízzuk a megreformálását.

A hirdetés:




És a Kuruc.infóhoz eljuttatott hangfelvétel:

 

 

Kuruc.info

Kapcsolódó: Jobbik: Azonnal fejezze be a választási törvénysértéseket az SZDSZ 2.0!

Friss: Alább olvasható az Origó rövid összeállítása, melyben a választási csaló nem csak azt ismeri el, hogy ő, illetve pártja helyezte ki a szóban forgó hirdetést, de azt is, hogy vele beszélt a dolognak utánajáró jobbikos olvasónk, mi több, azt sem tagadja, hogy pénzt kínált a kopogtatókért. Arra a harmatgyenge magyarázkodásra, hogy csak "teszt" volt az egész, inkább ki sem térünk, a tényállás egyértelmű, várjuk a fejleményeket.

Egy hangfelvételre hivatkozva csalással vádolja az LMP-t a Jobbik. A felvételen, amelyen nem hangzik el egy párt neve sem, valaki 150 forintot kínál a kopogtatócédulák darabjáért. A felvételen hallható férfi az [origo]-nak azt állította: valóban tagja az LMP-nek, de nem jelölt, csak tesztelni akarta, hogy reagálnak az emberek a hirdetésére.

A választási törvény megsértéssel vádolja Jobbik az LMP-t. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a kuruc.info radikális honlapon közzétett hangfelvételre hivatkozva azt állította, hogy egy LMP-s jelölt 150 forintot kínált az ajánlószelvények darabjáért. A kopogtatócédulákért a törvény szerint tilos pénzt kérni vagy ajánlani.

A radikális honlapon elérhető hangfelvételen nem hangzik el az LMP neve. A felvételen egy mezőszilasi férfi jelentkezett egy álláshirdetésre. Amikor megmondták neki, hogy kopogtatócédulát kellene gyűjteni, rögtön azt mondta: van nála 28 darab, ami ki van töltve, de a jelöltek neve nincs beírva. A másik férfi ezekért darabonként 150 forintot kínált.

A kuruc.info állítása szerint a felvételen hallható férfi egy hirdetésre jelentkezett, amelyen amelyen 600 forintos órabért ajánlottak "iratok begyűjtéséért", és amelyen egy, az LMP nevén lévő telefonszám volt feltüntetve. Az [origo] felhívta a számot, és a telefont felvevő férfi elismerte, hogy tagja az LMP-nek, a telefonja pedig a párt flottájába tartozik. Azt állította, hogy ő nem jelölt, és valójában nem is gyűjt kopogtatócédulát, csak tesztelni akarta, hányan jelentkeznek, illetve kínálnak fel cédulákat. A férfi nem árulta elé a nevét, inkább személyes találkozót ajánlott.

Újabb frissítés: Saját pártja leplezi le a jelölt hazugságait

Az LMP elismerte, hogy "hibázott" az egyik jelöltjük, amikor szabálytalan feltételekkel ajánlott munkát egy ajánlószelvények gyűjtésére jelentkező személynek - adja hírül az MTI. Tehát mégis jelölt a lebuktatott csaló (aki ugye ennek ellenkezőjét állította, lásd fennebb). És persze nem azzal hibázott, hogy szelvényeket akart vásárolni, hanem azzal, hogy nem volt eléggé elővigyázatos...

Az LMP sajtóosztálya pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy már elindították az etikai vizsgálatot az általuk megnevezni nem kívánt személy ellen, így a lehető leghamarabb megszülethet a "megfelelő intézkedés".

Azt állították ugyanakkor: az LMP más esetekben mindig munkaszerződés keretében végezteti az ajánlószelvények gyűjtését.



Friss hírek az elmúlt 24 órából