Ugrás a cikkhez
Reklám

Karim Benzema, az Európa-bajnokságról lemaradó "francia" csatár azt nyilatkozta, Didier Deschamps szövetségi kapitány azért nem viszi őt az Európa-bajnoksága, mert meghajolt az ország szélsőséges rétegének akarata előtt.

Benzema BL-győztes és bajnoki ezüstérmes lett a Real Madriddal, előbbi sorozatban 4, a Primera Divisiónban 24 gólt szerzett.

Benzemával kapcsolatban már április közepén kiderült, hogy bármennyi gólt rúg, semmiképp nem utazhat az Eb-re, aminek az volt az oka, hogy belekeveredett egy szexvideós zsarolási botrányba, aminek válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena volt az áldozata, és az ezzel kapcsolatos bírósági ügye jelenleg is tart.




Eric Cantona, a francia válogatott korábbi csatára, a napokban azt nyilatkozta, Deschamps Benzemát és Hatem Ben Arfát arab származásuk miatt nem hívta be az Eb-keretbe, vagyis gyakorlatilag rasszizmussal vádolta meg a a keretet szokás szerint négerekkel megpakoló kapitányt. Benzema a spanyol Marcának adott interjújában szintén felült erre a vonatra.

„Franciaországban a szélsőjobboldali párt a legutóbbi két választás alkalmával eljutott a második fordulóba, és úgy tűnik, mintha Deschamps behódolt volna a szélsőségesek nyomásának. Nem tudom, hogy ez a saját döntése volt-e, mert vele és az elnökkel is jól kijövök. Ha a sportszakmai okokat nézem, akkor nem értem, miért nem leszek ott az Eb-n. A bíróságon pedig még nem született döntés, nem vagyok bűnös. Szeretem a futballt, és szeretek ennek a csapatnak a tagja lenni” – mondta Benzema, aki a monológja ellenére csak tévéről nézheti a nyári tornát.

(Origó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából