Ugrás a cikkhez
Reklám

A FIFA volt elnöke, Sepp Blatter szerint Nicolas Sarkozy volt francia és Christian Wulff korábbi német elnök politikai nyomást gyakorolt a testületre, ezért ítélték oda a rendezés jogát Katarnak és Oroszországnak – írja a BBC.

Blatter szerint a döntést meghozóknak vállalniuk kell a felelősséget. A 2018-as és 22-es labdarúgó-világbajnokság miatt nyomoz a svájci rendőrség.

Blatter június 2-án mondott le, utódát rendkívüli kongresszuson választják meg december és március között.

A május végi tisztújítás előtt két nappal Zürichben hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával. Velük együtt összesen 14 FIFA-tisztségviselőt és cégvezetőt vádolt meg az amerikai igazságügyi minisztérium bűnszövetkezet működtetésével, amelyhez több mint 150 millió dollárnyi vesztegetési pénz futott be, a gyanú szerint eladták a rendezési jogokat.

(VS)

Kapcsolódó:

- Korrupt FIFA-tisztviselők kiadatását kéri az Egyesült Államok

- Marokkó kevesebb pénzt adott a FIFA-maffiának, ezért hiába nyert a szavazáson, Dél-Afrika rendezhette a 2010-es foci-vb-t

- Szövetségi nyomozás folyik Blatter ellen Amerikában

- Lemondott a FIFA elnöke

- A korrupt FIFA-nál minden marad a régiben: továbbra is Blatter az elnök, és a kontinenseknek járó vb-helyek száma sem változik

- Szabadlábon védekezhet a korábbi FIFA-alelnök

- Válságértekezletet tartanak a FIFA kongresszusa előtt

- Korrupció: letartóztatták a FIFA több magas rangú vezetőjét





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából