Román céget vásárolt fel a legnagyobb indiai hulladékfeldolgozó, a Gravita – írja az economedia.ro a vállalat közleménye alapján.

A Gravita az Acces Auto Trading SRL használt gumiabroncs-feldolgozó gyárát vásárolja meg romániai partnerekkel együttműködve. A kelet-romániai Neamt megyében található üzem évi 17 000 tonna gumiabroncsot tud újrahasznosítani. A tranzakció értéke 4,3 millió euró, amihez a Gravita, hollandiai leányvállalatán, a Gravita Netherlands BV-n keresztül, 3,45 millió euróval járul hozzá.

„Ez a felvásárlás megerősíti jelenlétünket az európai piacon, növeli az ügyfeleink számát, és megerősíti versenyelőnyünket” – idézi az economedia.ro a vállalat közleményét. A romániai az indiai cég első európai gyára. A Gravita Szenegálban, Togóban, Ghánában és Tanzániában rendelkezik hasonló gumiabroncs-feldolgozó üzemekkel.

A Gravita India piacvezetője az ólom, az alumínium és a műanyag újrahasznosítása terén. A cégnek ezen kívül Sri Lankán és Mozambikban vannak üzemei. A dzsaipuri székhelyű vállalat célkitűzése, hogy 2026-ra a világ öt legnagyobb hulladékfeldolgozójának egyike legyen.

(MTI)