Ugrás a cikkhez
Reklám

Legkevesebb tizenegy palesztin meghalt, ötven társuk pedig megsebesült egy izraeli légitámadásban a Gázai övezet déli részében fekvő Rafahban szombaton - közölte a gázai egészségügyi minisztérium.

A lövedék egy sátorba csapódott be Rafah Tel esz-Szultan negyedében, egy kórház közelében. A halottak egyike a kórház egészségügyi személyzetének a tagja volt. Egy szemtanú szerint a repeszek a kórház épületébe is belefúródtak.

A Gázai övezet északi részében fekvő Bét Hanunnál izraeli légitámadásokban meghalt három ember, akik egy tanyán élelmiszert kerestek - közölték helyi lakosok és orvosok.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy katonái nyolc fegyverest öltek meg Hán-Juniszban, mintegy húszat a Gázai övezet középső részén, hármat pedig Rimalban.

Jóval több mint egymillió palesztin keresett menedéket Rafah közelében az izraeli offenzíva elől, amelyben a Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász iszlamista palesztin szervezet egészségügyi hatóságai szerint több mint harmincezren haltak meg.

Közben Egyiptom és Katar közvetítésével tárgyal egymással Izrael és a Hamász. Két izraeli tisztségviselő közölte, hogy vasárnapra Kairóba várják Izrael és a Hamász küldöttségét az egyeztetésekre. A ynet izraeli hírportál értesülései szerint azonban Izrael addig nem küld delegációt Kairóba, amíg nem kapja meg a Gázai övezetben őrzött, még életben lévő túszok listáját.

Egyre nő a nemzetközi nyomás a tűzszünet érdekében, miután az ENSZ figyelmeztetett, hogy az Izrael által blokád alá vett palesztin terület 2,3 millió lakosának negyede egyetlen lépésnyire van az éhínségtől.

Az észak-gázai Kamal Advan kórházban az elmúlt három napban tizenhárom gyermek halt meg kiszáradás és alultápláltság miatt - közölte a gázai egészségügyi minisztérium.

(MTI)

Korábban írtuk: Mit köszönt meg Köves Slomó rabbi Orbán Viktor miniszterelnöknek?

Kapcsolódó:

- Megint büszkék lehetünk Szijjártóra: az EU-ban egyedüliként állt ki a telepes terroristák mellett

- Szijjártó sziklaszilárdan kiáll a zsidó telepesek szankcionálása ellen
- Lassan Shalom Peti marad az egyetlen háborúrajongó zsidószolga: már Biden is túlzásnak nevezte, ami a Gázai övezetben folyik
- Szijjártó teljesítette a lehetetlent: az amerikai vezetésnél is nagyobb zsidóbérenc lett
- Szijjártó izraeli lapnak mutatta be: ő akkora zsidóbérenc, hogy még a kétállami megoldást is ellenzi

 

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából