Ugrás a cikkhez
Reklám

Vlagyimir Degtyar, a Makejev Állami Rakétaközpont vezetője bejelentette, hogy megkezdődött a Szarmat–2 típusú interkontinentális, nukleáris töltetek hordozására is képes ballisztikus rakéták gyártása.

Russia has began mass production of the RS-28 Sarmat MIRV-equipped super-heavy intercontinental ballistic missile. It is capable of carrying up to 10 heavy or 15 light nuclear warheads and an unspecified number of Avangard hypersonic glide vehicles. pic.twitter.com/Kf0ot4qf7t

— Vladlen Semivolos (@VladSemivolos) November 24, 2022

Az orosz sajtónak nyilatkozva Vlagyimir Degtyar azt mondta, hogy a Szarmat rakéták jelentősen erősítik az orosz haderőt, és a következő 40-50 évre garantálják Oroszország biztonságát. Hozzátette azt is, hogy a mostani, forró geopolitikai helyzetben ez a rakéta lesz orosz részről a „nukleáris elrettentés és a béke fenntartásának garanciája”.

Az oroszok korábban már mutattak egy videót a rakéta tesztjéről, és megüzenték, hogy több ezer kilométeres távolságban is le tudnak csapni vele. Mint mondták, az idei ősz végére körülbelül 50 darab el is készül belőle.

(Index)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából