Ugrás a cikkhez
Reklám

Az oroszországi szállodában történt esetet a recepción lévő biztonsági kamera rögzítette. A felvételen az látható, hogy Elisabeth Ellingsen norvég diplomata ingerülten megérkezik a szálloda recepciójára, és kiabálni kezd a recepciósokkal. A nő azért cirkuszolt, mert nem volt megelégedve a szobájával.

Többek között a következő mondatok hangoztak el:

Gyűlölöm az oroszokat!... Az egész szoba szar!... Ez rohadtul idegesítő!... Mindent elbasztok! Adjatok egy másik szobát, és ne szarakodjatok velem!

A diplomata azt is megjegyezte, hogy ő skandináv, tehát tudja, hogy milyen egy valódi takarítás, nem úgy, mint az orosz nők, akik nem tudnak takarítani. Az eset rövid időn belül óriási diplomáciai botrányba csapott át Oroszország és Norvégia között.

“I hate Russians”, - says Norwegian Consul Elisabeth Ellingsen in Murmansk hotel🤦‍♀️ pic.twitter.com/Sm7l2lsCHu

— Ksenia (@good_ru_girl) July 30, 2022

"Az orosz külügyminisztérium azt fontolgatja, hogy választ adjon erre a felháborító gyűlöletkeltésre, nacionalizmusra és idegengyűlöletre" – jelentette ki a Telegramon Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, aki megjegyezte, hogy "a nyugati értékek egyre lenyűgözőbbek".

Frissítés: jelenléte ellehetetlenült

Kiutasították Oroszországból Norvégia egyik konzulját, aki egy videófelvétel szerint azt hangoztatta egy szállodai recepción, hogy utálja az oroszokat.

A történtek után Elisabeth Ellingsen jelenléte Oroszországban ellehetetlenült – áll az orosz külügyminisztérium közleményében, amely egyúttal megjegyezte, hogy Moszkva figyelembe vette Oslónak a történtek miatti sajnálkozását.

A tárca csütörtökön bekérette a norvég nagykövetet, és tiltakozott nála Ellingsen sértő, oroszgyűlölő megjegyzései miatt.

(Mandiner - Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából