Ugrás a cikkhez
Reklám

Sziklaszirtnek ütközött és kettétört egy túlzsúfolt, "feltehetően" embereket csempésző hajó vasárnap San Diego partjainál, a balesetben legalább hárman meghaltak és több mint kéttucatnyian megsérültek - közölték a helyi hatóságok.

A tizenkét méter hosszú kabinos motorcsónak Point Loma parjtainál ütközött a szikláknak, majd tört ketté. Rick Romero, a Sand Diegó-i vízimentő szolgálat illetékese szerint először azt hitték, hogy egy ember van a hajón, de amikor a baleset történt, többtucatnyian kerültek elő belőle, és ugrottak be a vízbe.

A vízimentők jet skikkel és mentőcsónakokkal siettek a bajba jutottak segítségére. Több embert kimentettek a vízből, egyeseket újra kellett éleszteni. A parti őrség több hajója érkezett a helyszínre, hogy a túlélők után kutasson.

A hatóságok szerint a kabinos motorcsónak túl volt zsúfolva, mintegy harminc ember rejtőzött el benne, és nem voltak a fedélzeten életmentő eszközök. A parti őrség egyik illetékese, Jeff Stephenson azt mondta, minden jel szerint embercsempészhajó volt, és az Egyesült Államokban illegálisan bejutni próbáló embereket szállított.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából