Ugrás a cikkhez
Reklám

Lemondott a kenoshai helyi lap felelős szerkesztője, Daniel Thompson, mert túlzónak ítélt egy tudósítást egy Jacob Blake melletti rokonszenvtüntetésről.

A lap szombati internetes kiadásában a tüntetésről szóló tudósítás ezzel a címmel jelent meg: "Kenoshai felszólaló: ha meggyilkoltok közülünk valakit, akkor itt az ideje, hogy mi is meggyilkoljunk közületek valakit". A rokonszenvtüntetést az augusztus 26-án hátba lőtt - de életben maradt - 29 éves Jacob Blake mellett a családtagjai szervezték.

Daniel Thompson, a lap internetes kiadásának felelős szerkesztője - aki részt vett a megmozduláson - kifogásolta a címet, mondván, hogy az "nem tükrözte Blake családja és a békés tüntetésen felszólalók üzenetét". Az újságíró, aki maga is néger, veszélyesnek nevezte a címet, kivált a jelenlegi, feszült légkörben. Thompson a laptól nem, csak az internetes kiadás éléről távozott.

Bob Heisse, a lap főszerkesztője az AP amerikai hírügynökség kérdésére nem akarta kommentálni az ügyet, de megjegyezte, hogy a vitatott tudósítás csupán egyike volt a rendezvényről szóló riportoknak, és csakis az internetes kiadásban jelent meg.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából