Ugrás a cikkhez
Reklám

A Hamász tagjait elfogni kívánó izraeli katonák Rámalláh városában még januárban félholtra vertek megbilincselt, bekötött szemű palesztinokat. Az eset ma este szóba került az egyik izraeli hírtévében, s a műsorvezető kijelentette, hogy az ilyen cselekményeket „emberállatok” követik el, s mindez az izraeli megszállás következménye. Binjámin Netanjáhu még ma este elítélte a televíziós műsorvezető megállapítását – írja a Má’áriv című lap.



Osrát Kotler televíziós műsorvezető – kivívta Bibi haragját

A Hádásot 13 izraeli hírtévé hétvégi hírösszefoglalójában szóba került az a még januárban történt eset, amikor az izraeli hadsereg Necáh Jehudá nevű ezredének néhány katonája letartóztatott, megbilincselt palesztinokat brutálisan megvertek. A megszállók a Hamász tagjai ellen Rámalláh városában végrehajtott szokásos éjszakai razzia folyamán súlyos sérüléseket okozva ütlegelték a már megbilincselt, bekötött szemű palesztinokat. Áldozataikat a katonák annyira összeverték, hogy orvosi ápolásra szorultak, és sokáig kihallgatni sem lehetett őket. A katonai ügyészség a hírek szerint vádiratot ad ki öt „harcos” ellen.

Osrát Kotler, vezető izraeli televíziós újságírónő a Hádásot 13 műsorvezetője a megbilincselt palesztin foglyok ütlegeléséről szólva kijelentette, hogy az ilyen cselekedetet emberi mivoltukból kivetkezett „emberállatok” követték el, majd következtetésképpen megállapította: „A gyerekeket szüleik elküldik a seregbe, a területekre (Izraelben finomkodva csak területeknek nevezik a megszállt területeket – H. J.), majd emberállatokként kapják őket vissza, s mindez pedig a megszállás következménye.”

A Hádásot 13 hírtévében elhangzott műsorvezetői vélemény után Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök (aki nem győzi hangoztatni, hogy az izraeli a világ legerkölcsösebb hadserege - H. J.) azonnal, még ma este reagált Osrát Kotler szavaira. A kormányfő hangsúlyozta, hogy ő nagyon szereti az izraeli hadsereg katonáit és igen büszke rájuk. „Osrát Kotler szavait a leghatározottabban el kell ítélni”, fogalmazott Binjámin Netanjáhu.

H. J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából