Ugrás a cikkhez
Reklám

Hét börtönőrt állítottak hadbíróság elé a Debreceni Törvényszéken, mert a vád szerint 2022 nyarán megvertek egy rabot bosszúból, mert az egy ütéssel eltörte az egyik bv-s orrát. A rab védekezni nem tudott a bilincs miatt. A vád szerint nem mindegyikük ütött, valaki csak nézte, de nem tett semmit.

Az ügy előzménye, hogy állítólag a rab rosszul lett és orvost kért. Az orvost bekísérte egy őr, de a rabot le kellett fogni, és ekkor ütötte meg a büntetés-végrehajtás emberét. A többi őr ekkor odarohant, megbilincselték a rabot, az orvosi szobába kísérték, és ekkor verhették meg.

Bár az ügyész nem mondta el részletesen, hogy a bántalmazás miképp történhetett, de az RTL Híradó úgy tudja, hogy a rab fejét a falba verték, majd a földre esett, és ezután megrugdosták.

Az őrök között egy százados és egy nő is volt, de egyikük sem jelentette az incidenst. A százados azt mondta, úgy fejezi ki egyetértését kollégáival, hogy nem ír jelentést a "túlkapásról". Az ügyészség csoportos bántalmazás miatt kért büntetést a vádlottakra eltérően, attól függően, hogy milyen szerepük volt az ügyben.

A legszigorúbb börtönbüntetés 6 év 6 hónapra szólna, ennél kevesebbet kapna a többi elkövető és bűnsegéd, míg a női börtönőrt csak próbaidőre ítélnék.

Bűnösségét egyik vádlott sem ismerte el, vallomást sem tettek, és azt kérték, hogy tárgyalással folytatódjon az eljárás. Éppen ezért egyikük büntetése sem lett jogerős, a tárgyalás pedig csak később kezdődik.

(RTL - Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából