Ugrás a cikkhez
Reklám

Gulyás Gergely a Magyar Péter-jelenségről úgy fogalmazott a mai kormányinfón, szerinte érdemes néhány hetet várni, vagy esetleg két évet, és mindenki látni fogja, hogy ami történik, az egy baloldali probléma, baloldalon belüli harc, őket ez nem érinti, ha igen, akkor valószínűleg kedvezően.



Egy baloldali volt barátja - nehéz időszak ez (fotó: Kaszás Tamás / Index)

Az Index úgy értesült, hogy Magyar Péter is listát állíthat a fővárosi választáson, Gulyás Gergely erről úgy vélekedett, hogy kevesebb mint hét hét van a választásokig, meglátják, „egyelőre nem látok a legcsekélyebb problémát sem a kormányzati oldalon”, viszont nagy felbolydulást lát a másik oldalon. Mindenkit arra biztat, hogy szavazzon a kormánypártok jelöltjeire.

SZDSZ-szimpatizánsozik annak a Fidesznek az embere, amely az SZDSZ ifjúsági tagozata volt

Gulyás Gergely Magyar Péterről elmondta, a ’90-es években SZDSZ-szimpatizáns volt, aztán volt egy másik korszaka, most meg újra van egy korszaka. Azt nehéz megmondani utólag, hogy a korábbi döntések helyesek voltak-e vele kapcsolatban az állami pozíciókat illetően.

A miniszter a Varga Judit által elmondott, Magyar Péter hangfelvételén hallható, az ügyészségi iratokba történő belenyúlásról szóló részről úgy fogalmazott, hogy érdemes azt megkérdezni, aki ezt mondta. A volt igazságügyi miniszter vele azt közölte, hogy nem akart Magyar Péterrel közéleti ügyekről beszélgetni, de időnként mégis megtette, azzal a céllal, hogy minél előbb hagyja békén.

Viccelődés mint menekülési próbálkozás, amikor belegabalyodunk a saját narratívánkba

Gulyás Gergelyt megkérdezték, hogy miért ajánlott egy „baloldali embert” Fidesz-tagnak. A miniszter megismételte, több korszaka volt Magyar Péternek. Azt is mondta, hogy az a nagy problémája Magyar Péterrel, hogy nem fizetett tagdíjat (a Fidesz-tagságért), és ezért Gulyás Gergely 47 ezer forinttal tartozik miatta.

Egy másik kérdésre, Magyar Péter és Varga Judit házasságával kapcsolatban elmondta: azt tudta, hogy egy borzalmasan rossz házasság volt, de nem tudott arról, hogy fizikai erőszak történt volna.

Tegnap még NER-lovag volt, ma baloldalizzuk

Gulyás Gergely az Index kérdésére elmondta, a baloldali pártokra tekintenek ellenfélként, arra kell felkészülni, hogy erősebbek legyenek, mint a baloldali pártok, ennek része a Tisza Párt is.

A miniszter a kampány fókuszpontjairól közölte, a háború és béke kérdésén túl az EP-választásokon át a genderügy, valamint a nemzetek Európája kontra Európai Egyesült Államok is idetartozik.

Arra a kérdésre, hogy hány EP-mandátummal lenne elégedett a Fidesz, Gulyás Gergely leszögezte, szeretnék megnyerni ezt a választást, minél nagyobb a támogatás, annál boldogabbak lesznek.

Judit azt mondja, amit nem akar

Gulyás Gergelyt ismét megkérdezték arról, hogy mit beszélt Varga Judittal a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről.

A miniszter elmondta, hogy Varga Judit azt mondta neki: addigra már olyan borzalmas volt a viszonya Magyar Péterrel, hogy túl akart esni a beszélgetésen, és olyanokat is mondott, amiket nem akart, és mindenre igent mondott. Gulyás Gergely szerint ez a hanganyag nem alkalmas mint bizonyíték, ugyanakkor hozzátette: mivel nem volt részese a beszélgetésnek, nem tudja, hogy a felek közben mit gondoltak akkor.

A miniszter szerint egyébként az ügyészség pártatlanul viselkedik. Rogán Antalt nem kérdezte meg a hangfelvételen elhangzottakról, "azért, mert nem tartotta szükségesnek".

Nem érdekes a felvétel, de azért őt is meghallgatták tanúként

Gulyás Gergely elárulta, tanúként hallgatta meg az ügyészség Magyar Péter hangfelvételének ügyében. A miniszter nagyjából azt mondta el ott is, amit a kormányinfón korábban megosztott.

(Index nyomán)

Kapcsolódó: 

- Orbán baloldali belügynek tartja azt a Magyar Pétert, akit az ő rendszere termelt ki magából

- Magyar Péternek sok jó tapasztalata volt "romákkal", és "nagyon-nagyon" megemelné a családi pótlékot





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából