Ugrás a cikkhez
Reklám

Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán elhagyhatta a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházat, ahol több mint két hétig ápolták, miután megműtötték őt egy késeléses merénylet okozta súlyos sérülések szövődményeivel – közölte a Globo helyi televízió.

A tévécsatorna élő adásban közvetítette, ahogy az államfőt szállító kocsi egy járműkonvoj kíséretében elhagyja a kórházat. Otávio Santana Barros elnöki szóvivő a Globónak elmondta: Bolsonaro Brazíliavárosba repült.

Eredetileg arra számítottak, hogy az államfő a január végi orvosi beavatkozást követően tíz napig fog lábadozni a kórházban, de a múlt héten tüdőgyulladás lépett fel nála. A brazil elnök a szerdai nappal bezárólag összességében tizennyolc napot töltött a felépüléssel a klinikán.

2018 szeptemberében Bolsonaro – akkor még elnökjelöltként – az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá, súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából